Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2025 » Жовтень » 13 » Лекція «Як змінювалися раціон і рецепти основних страв українців у XVIII–XX століттях»
Лекція «Як змінювалися раціон і рецепти основних страв українців у XVIII–XX століттях»
11:50
Лекція «Як змінювалися раціон і рецепти основних страв українців у XVIII–XX століттях» від кандидата історичних наук, завідувача експозиційного відділу «Карпати» Національного музею народної архітектури та побуту (м. Київ) Вадима Назаренка, якому від усіх – величезний респект! Так майстерно та зі знанням справи подавати інформацію вміє далеко не кожен! Розташувавшись у затишному інтеграційному просторі з креативною назвою «Art&Media Hub», ми ніби здійснили подорож у часі кулінарними сторінками української історії – від «хліба насущного» і до, власне, борщу – страви, народженої саме в Україні та внесеної до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО (2022 рік, елемент «Культура приготування українського борщу»). Батьківщина борщу – місто Київ, перша згадка про цю страву датована 1584 роком. Отже, вкрасти наш борщ і привласнити собі не зможе ніхто, хай хоч гопки скаче! Слухачі нагородили пана лектора щирими оплесками. А директорка ОЦНТ Надія Заваліна вручила йому ще й подяку від організаторів заходу і на додачу – бойового гусака та ексклюзивний шопер від майстрині нашого закладу Антоніни Пустовойт. До вашої уваги online - лекція «Як змінювалися раціон і рецепти основних страв українців у XVIII–XX століттях». Переходьте за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=QeSXJPI0eeI


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 34 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2025  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика


О.Майшев © 2025 | Чернігівський обласний центр народної творчості.