Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2010 » Листопад » 11 » Мольєра грають в Ніжині
Мольєра грають в Ніжині
15:38
10 листопада 2010 року у м. Ніжині відбулася чергова театральна прем’єра. Але цього разу глядачі прямували не до приміщення драматичного театру а до міського будинку культури. Так. Саме там о 18.00 вийшли на сцену не професійні актори, а актори аматори.
Народний Аматорський Театр Ніжинського будинку культури представив прем’єру вистави «Несправжній хворий», за твором Ж.-Б.Мольєра. Театральний колектив Ніжинського МБК давно відомий в області, він вирізняється своїм творчим та серйозним підходом до постановок. І цього разу до захисту звання «народний аматорський» вони теж підійшли відповідально і масштабно.
Колектив театру справився з таким серйозним драматургічним матеріалом. На сьогодні це єдиний в області аматорський колектив, який ставить європейську класику та ще й на гарному творчому рівні. Значні матеріальні кошти було вкладено у виготовлення костюмів та художнього оформлення вистави. Для цього керівником театру була залучена спонсорська допомога. Цікаве вирішення режисера-постановника вистави Тетяни Войтенко, разом із художниками-постановниками Світланою Ігнатовою та Анатолієм Залозним, балетмейстером Вікторією Вишневою, художником по світлу Сергієм Віричем, та у музичному оформленні Сергія Дорошевича та Руслана Чопа не залишили байдужими жителів та гостей міста. А цікава і натхненна гра акторів-аматорів Анатолія Мацка, Ірини Литвинець, Антоніни Купрій, Марії Литвин, Ігоря Куніцина, Руслана Чопа, заслуженого працівника культури України Леоніда Шагана, а також Олександра Байди, Сергія Іваненка, Костянтина Жайворонка, Сергія Коломійця та Валентини Мухінської неодноразова переривалася оплесками вдячних глядачів. Аншлаг в залі, гарне сприйняття вистави глядачем – найкращий показник того, що свято театру відбулося і вистава буде жити і надалі.
Змогли оцінити титанічний творчий труд аматорів і колеги-професіонали, свої схвальні відгуки та поради під час обговорення вистави висловили Генеральний директор Ніжинського українського драматичного театру імені Михайла Коцюбинського, заслужений працівник культури України Юрій Муквич; заслужена артистка України, артистка обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Ірина Худіна; заслужена артистка України, артистка обласного академічного українського музично-драматичного театру
ім. Т.Г. Шевченка Антоніна Баглій; провідний спеціаліст відділу культурно – просвітницької роботи, мистецтв та навчальних закладів головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Ірина Нестерук та головний режисер обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ірина Дерейчук.
Дуже приємно, що в м. Ніжині є такий театральний колектив, бажаємо народному аматорському театру МБК подальших творчих успіхів, нових яскравих вистав і всілякої підтримки.

Інформацю підготувала
головний режисер ОНМЦКІМ
Дерейчук І.В

Категорія: Ніжин | Переглядів: 1061 | Додав: Irina | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.