Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Серпень » 28 » Голандці побували у Батурині
Голандці побували у Батурині
13:18
В переддень Дня Незалежності України, 21 серпня, на запрошення і за сприяння Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації завітав до заповідника «Гетьманська столиця» фольклорний ансамбль «Зарянка» фонду по збереженню російської та голландської традиційних культур м. Вахенінген (Нідерланди).Сонячним днем на Цитаделі Батуринської фортеці зібралися господарі та запрошені гості – інтелігенція, відвідувачі заповідника, відпочиваючі. Керівник та ідейний натхненник ансамблю, росіянка за походженням Ірина Роспопова розповіла про історію створення ансамблю, про кожну з музичних композицій говорила окремо. Ансамбль невеликий, але дуже багатогранний – виконав пісні та танцювальні, постановочні композиції чотирьох різних народів – голландські, українські, російські, і навіть білоруські! Своїми колоритними костюмами,оригінальним живим супроводом, професіоналізмом, запалом та енергією артисти заохотили присутніх – дехто підспівував, а найсміливіші заповзялися танцювати народні голландські танці. Такого концерту Цитадель ще не бачила!
Культурна програма продовжилась екскурсійною програмою. Не дивлячись на втому, артисти із задоволенням прослухали екскурсії по Батуринським перлинам.
Дякуємо людям, які за тисячу кілометрів зуміли принести у своїх серцях любов до народної пісні – Ірині Роспоповій, Йоке фан Гейєл, Роберту Ландре, Адрі фан Бокхорст, Карін фан Бейк, Едуарду Романеско, Григорію Богомолову, а також організаторам поїздки.

Інформацію дивитись тут:
Категорія: Бахмач | Переглядів: 945 | Додав: lena | Теги: батурин | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.