Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Листопад » 26 » Завершився огляд колективів художньої самодіяльності
Завершився огляд колективів художньої самодіяльності
17:09
Минулої неділі у Михайло-Коцюбинському районному будинку культури відбувся заключний етап огляду колективів художньої самодіяльності «Тобі, мій рідний краю, Чернігівщино!», який проводився протягом листопада по чотирьох напрямках: Количівка, Слабин, Кувечичі, Михайло-Коцюбинське.
Любов до рідної землі у піснях, віршах, танцях продемонстрували 513 артистів-аматорів із 37 сільських,селищних рад та 2 шкіл мистецтв, що в порівнянні з минулим роком на 133 учасники та 7 сільських рад більше.
Це говорить про те, що район не тільки не втратив творчого потенціалу, а навпаки, робота в закладах культури пожвавішала.
Хочеться відзначити, що найбільш популярний у районі хоровий жанр, а це є основою колективного творчого здобутку на селі. Свою професійну майстерність ще раз підтвердили народні аматорські колективи Михайло-Коцюбинського, Хмільницького, Пісківського, Іванівського, Олишівського будинків культури. Другим важливим жанром, який завжди цікавий своєю самобутністю, є фольклор. Найбільше вразили колоритні колективи та автентика співу з Шестовиці, Золотинки, Петрушина, Буди, Жеведі, Рудки.
З колективних форм співу в районі також досить поширені ансамблі. У цьому різновиді порадували гарною манерою виконання творів жіночі вокальні ансамблі з сіл: Павлівка, Редьківка, Левковичі, Терехівка, Шибиринівка. Вкотре зігрівав серця присутніх душевний спів наших відомих солістів: Марини Бородухи та Анжели Баглай з Івавнівки, Катерини Мурач із Смолина, Олени Коршак та Миколки Мокеєва із Нового Білоуса. Ці імена – наша творча надія і майбутнє. Також з’явились і нові імена – солістів з Мохнатина, Шибиринівки, Дніпровського.
Варто відзначити, що колективи з Михайло-Коцюбинського, Хмільниці дотримувались тематики, присвяченої 200-річчя від народження генія українського народу Тараса Шевченка 70-річчю визволення України від фашистських загарбників. На жаль, переважна більшість учасників огляду люди середнього та старшого віку, і саме це примушує основну увагу приділяти залученню молодого покоління до художньої самодіяльності. Підводячи підсумки огляду, слід зазначити, що особливу увагу необхідно приділити розвитку музичного, драматичного та танцювального жанрів, пошуку спеціалістів і залучення нових учасників у колективи цих напрямків.
Відділ культури і туризму Чернігівської районної державної адміністрації та Михайло-Коцюбинський районний будинок культури вдячні всім працівникам закладів культури, які добросовісно виконують свої професійні обов’язки та учасникам колективів художньої самодіяльності, які присвячують свій вільний час пісні, сцені, глядачам.

За інформацією відділу культури і туризму
Чернігівської районної державної адміністрації




Категорія: Чернігів | Переглядів: 1323 | Додав: Irina | Теги: огляд колективів художньої самодіял, Чернігівський район | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.