Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Червень » 2 » Останній дзвоник на мелодію польського гімну
Останній дзвоник на мелодію польського гімну
17:46
Ніжинська культурно-просвітницька спілка громадян польського походження „Астер” чудового теплого весняного дня зібрала активістів, учнів та студентів для свята останнього дзвоника.24 травня 2014 року відбулося це свято, поєднуючи серця як тих, хто вивчає польську мову, так і тих, хто вчить мові та культурі братньої країни. У заході взяли участь учні факультативу польської мови зі шкіл-гімназій №16 та №3, студенти, які вивчають польську мову в університеті імені Миколи Гоголя та члени Спілки „Астер”. Подія відбувалася у мальовничому куточку природи – в лісі.
Зі словами щирої вдячності учні подарували вчительці польської мови Люцині Еймі квіти, а члени Спілки – пам’ятний подарунок. Люцина Ейма вручила дипломи найкращим своїм учням. Був проведений конкурс-вікторина „Як я знаю Польщу?”. Діти відповідали на цікаво, творчо підібрані запитання. Найбільш активні у вікторині отримали презенти на згадку – дитячі книжки польською мовою.
Діти та студенти мали можливість пограти в бадмінтон, теніс, пускали кольорові мильні бульки. Відпочинок на свіжому повітрі був корисний та приємний для всіх. Розпалили багаття, посмажили ковбаски, почастувалися свіжими овочами та бутербродами, а також цукерками та печивом до чаю. Весело, невимушено та активно спілкувалися діти та студенти, розділяючи радість пізнання однієї з європейських культур – польської.
Цікаво провели підсумкове заняття з польської мови в Ніжині. В кінці діти співали український та польський гімни, підкреслюючи глибокі зв’язки української та польської державностей.





Категорія: Ніжин | Переглядів: 1021 | Додав: lena | Теги: Астер | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.