Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Вересень » 7 » Ювілейний творчий вечір Василя Нечепи
Ювілейний творчий вечір Василя Нечепи
12:14
1 вересня 2015 р. у Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського відбувся ювілейний творчий вечір, присвячений 65-річчю від дня народження та 30-річчю концертної діяльності кобзаря, лірника, співака, Лауреата Національної премії імені Т.Г. Шевченка, Народного артиста України Василя Нечепи, за підтримкою Відділу культури і туризму, національностей та релігій Носівської РДА.Василь Нечепа – унікальний співак-музикант, нині єдиний представник старосвітської (але розвинутої ним!) чернігівської кобзарської школи, яку Гнат Хоткевич, загальновизнаний авторитет з історії кобзарства, вважав найдавнішою в Україні.
Шанувальників кобзарського мистецтва вражає не лише дивовижне виконання Василем Нечепою народних пісень, й сам репертуар співака. Окремі твори сягають часів гомерівської «Ілліади», а то й індоарійської «Рамаяни».
Постать кобзаря-лірника Василя Нечепи знана по всій Україні і далеко за її межами – у США, Канаді, Британії, Австралії, Нідерландах, куди Майстер несе народну культуру України. Так, університети США у своїх рекламах і запрошеннях на благодійні концерти Василя Нечепи повідомляють, що він «наставляє молодь любити й берегти свою землю, а в Спасителя просить послати дорослим розуму, щоб вони припинили теракти та війни на Землі».
Творчий вечір відбувся за участю творчого колективу Носівського районного будинку культури, який забезпечив ювіляра сценарієм, звукопідсилювальною апаратурою, відео, рядом та концертними номерами та ведучою. Під час концерту привітали кобзаря Заслужений артист України, співак і композитор Анатолій Кобзар, Народний артист України Олександр Василенко. Гостями ювілейного творчого вечора були численні шанувальники, друзі й колеги співака, творчі колективи та виконавці Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм
3 вересня в Носівському районному будинку культури, на сцені рідного міста вдруге відзначили 65-річчя від дня народження та 30-річчю концертної діяльності кобзаря, лірника, співака, Лауреата Національної премії імені Т.Г. Шевченка, Народного артиста України Василя Нечепи, за підтримкою Відділу культури і туризму, національностей та релігій Носівської РДА. В творчому вечорі взяли участь вихованці школи №3, де навчався Василь Григорович, та колективи РБК.




Категорія: Носівка | Переглядів: 929 | Додав: lena | Теги: Носівка Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.