Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Травень » 27 » Акція «З Батурином у душі - з Україною в серці»
Акція «З Батурином у душі - з Україною в серці»
15:40
26 травня в м. Батурині відбулося урочисте відкриття пам’ятника Т.Г.Шевченку, на яке прибули учасники всеукраїнської акції « З Батурином у душі - з Україною в серці» почесні гості, місцеві жителі , учні шкіл з Батурина та Бахмача.
Почесне право відкрити пам’ятник Кобзареві було надано Батуринському міському голові Леоніду Душі Леоніду та Герою України, легендарному учаснику антитерористичної операції, командиру першого танкового батальйону Євгену Межевикіну. Освячення пам’ятника здійснив настоятель Свято-Покровського храму митрофорний протоієрей отець Роман.
З промовами виступили: голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, заступник міністра Міністерства молоді та спорту України Олександр Ярема, народний депутат України Валерій Давиденко, Батуринський міський голова Леонід Душа.
До підніжжя нововідкритого пам’ятника учасники заходу поклали квіти.
Під звуки козацького маршу всі приєднались до символічної ходи на Майдан Гетьманської Слави до пам’ятника «Гетьмани. Молитва за Україну», де стартувала Всеукраїнська акція «З Батурином у душі - з Україною в серці». Гетьманська столиця зібрала молодих патріотів з Івано-Франківської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернівецької областей та районів Чернігівщини. Насамкінець учасники дійства утворили флеш-моб - символічне щире серце українця.
Мета акції – формування у молоді національно-патріотичної свідомості і національної гідності та об’єднання активної молоді регіонів України – була досягнута.

Інформація надана Бахмацьким відділом культури і туризму.




Категорія: Бахмач | Переглядів: 723 | Додав: Irina | Теги: акція присвячена Кобзарю, відкриття пам'ятника Шевченку, батурин | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.