Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Січень » 13 » «Коли досвід і мудрість поруч ідуть»
«Коли досвід і мудрість поруч ідуть»
10:12
Саме таку поетичну назву мав вечір-зустріч ветеранів усіх галузей з керівниками району, який відбувся 23 грудня в районному будинку культури.
Ініціатором заходу був голова райдержадміністрації Олексій Ракоїд, який одразу на початку зустрічі запропонував зробити такі зібрання гарною традицією, щоб зберегти історію району через спогади тих, хто багато років працював на благо Куликівщини, зберегти спадковість поколінь і передати сучасникам кращі традиції, що роками напрацьовувалися в різних галузях.
Вечір відбувся у грудні не випадково, бо в деякій мірі був приурочений 50-річчю останнього відновлення Куликівського району, яке відбулося саме у грудні 1966 року.
Новорічним настроєм наповнили атмосферу вечора учасники народного аматорського ансамблю народної пісні "Веселинка" районного будинку культури, які подарували присутнім святкові пісенні віншування. Ліричні українські пісні у виконанні подружжя Пустовіт, які багато років віддали музичному та естетичному вихованню дітей у дитячій музичній школі, стали гарним передноворічним подарунком для колег.
Голова райдержадміністрації подякував усім, хто підтримав це починання, організаторам заходу та учасникам зустрічі, які знайшли час і виявили бажання поспілкуватися, пригадати історію Куликівщини через призму власного трудового внеску в її розвиток. Очільник району розповів про напрямки роботи районної влади, цікавився як ветерани оцінюють цю роботу, як люди, які свого часу працювали на ключових посадах в різних галузях, і просто як пересічні жителі району. Олексій Ракоїд говорив також про подальші перспективи, про неминучий процес об’єднання громад, про важливість збереження напрацьованого в районі потенціалу, ресурсів та можливостей. Голова райдержадміністрації привітав усіх з наступаючими Новорічними та Різдвяними святами, побажав у наступному році миру і достатку кожній родині, всій Куликівській громаді та Україні.
З вітальним словом до учасників вечора звернулась голова районної ради Наталія Халімон, яка також наголосила на важливості збереження і примноження кращих традицій, які були напрацьовані кількома поколіннями куликівських трудівників, а ще на важливості збереження миру в Україні.
А далі були виступи запрошених ветеранів і спогади, спогади, спогади.
Про становлення і розбудову району, про цікаві історії з життя освітянської галузі, про неординарних і харизматичних колишніх керівників району Михайла Яроша та Івана Рябченка захоплююче розповідав очевидець і безпосередній учасник багатьох подій Леонід Повозник, який багато років віддав освітянській ниві та державній роботі.
Не менш цікавими були спогади колишніх перших керівників району Івана Рибалка та Миколи Бушка про те, як перетворювався і розвивався район, про рекорди куликівських хліборобів.
Заслужений журналіст України, редактор обласної газети Світ-інфо Петро Антоненко, який більше двох десятків років пропрацював у районній газеті «Поліська правда», став ініціатором започаткування у двох вищезгаданих виданнях циклу публікацій про історію Куликівського району через спогади ветеранів праці, а також про міста і містечка Чернігівщини, які свого часу були районними центрами і мають славетну історію.
Відома у районі громадська діячка, помічник заступника голови обласної ради Арсена Дідура Катерина Буй свого часу кількадесят років віддала журналістській ниві, працювала на районному радіо та в районній газеті, ставши врешті її редактором. А хто, як не журналісти є найкращими літописцями історії району. Тому її спогади були цікавими і повчальними.
Про те, як започатковувались дружні стосунки з естонцями, як несли українську пісню і славу про район аматори Куликівщини, розповідала Ніна Овруцька, яка більше сорока років віддала роботі в галузі культури і тривалий час її очолювала.


Категорія: Куликівка | Переглядів: 684 | Додав: lena | Теги: Куликівка | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.