Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Серпень » 29 » Бахмачани віддали шану пам’яті Великому Кобзарю та всім борцям за Незалежність України
Бахмачани віддали шану пам’яті Великому Кобзарю та всім борцям за Незалежність України
09:56
24 серпня громада Бахмаччини вшанувала пам'ять видатного українця, поета Тараса Шевченка, вклонилася пам’яті героїв Небесної Сотні, військовослужбовців, які пішли у вічність, виборюючи для українців право жити у вільній демократичній державі. У супроводі композиції "Реве та стогне Дніпр широкий" керівники району та представники громадськості поклали квіти до підніжжя пам'ятника Кобзарю.
З величним державним святом бахмачан привітала голова райдержадміністрації Тетяна Неділько, яка зазначила, що здавна Шевченкове слово закликало людей до боротьби, було духовною зброєю в найважчу хвилину:
- Слова Кобзаря залишаються актуальними і сьогодні, коли вирішується наша доля й доля Української держави. Низько вклоняємося всім борцям за незалежність України. Згадуємо та сумуємо за загиблими героями. Меркнуть слова вдячності батькам за виховання синів патріотами, які віддали життя за рідну землю, - акцентувала у своїй промові очільниця району.
До вітань долучилися голова районної ради Віктор Міщук, Бахмацький міський голова Павло Шимко, помічник народного депутата України Валерія Давиденка – Володимир Мельник, громадський активіст, учасник Революції Гідності, Михайло Виноградов. Емоційним був виступ учениці Бахмацької ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, яка натхненно декламувала невмируще слово Кобзаря, а з вуст аматорів районного будинку культури прозвучали пісні про Україну, рідну землю та її захисників.
На заході були присутні родини загиблих героїв – Світлана Діденко, Жанна Ровна, Михайло Лестуха. Звісно, біль за втраченими рідними ніколи не вщухне в їх серцях. Проте вони вдячні, що в такі, особливі дні, про них не забувають і пам’ять про загиблих синів живе. Тож пам’ятаймо земляків-героїв: Василя Прохорського, Олександра Ровного, Володимира Лестуху, Олександра Пащенка, Юрія Бутусова, Віктора Кеслера, Владислава Пилиповського, Сергія Кошмала.
Безсмертні душі загиблих відійшли в небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо Герої не вмирають!




Категорія: Бахмач | Переглядів: 678 | Додав: Nadiy | Теги: Бахмач МБК? День Незалежності | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.