Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Червень » 28 » Урочистості до Дня Конституції пройшли в Коропі
Урочистості до Дня Конституції пройшли в Коропі
16:03
Великому державному святу – Дню Конституції, що відзначається завтра, 28 червня, сьогодні присвятили незвичайний концерт. Гордість Коропа – народний аматорський духовий оркестр Коропського будинку культури (керівник Борис Литвиненко) виступив на підтвердження звання народного. Тож свято Конституції видалося особливо піднесеним і урочистим.
На початку всіх учасників заходу із 23-ю річницею ухвалення Основного Закону України привітав зі сцени голова районної ради Михайло Мазуренко.
Свято продовжила концертна програма від нашого духового оркестру, що виступав на захист звання народного.
Духовий оркестр є постійним учасником і багаторазовим переможцем обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Грати в духовому оркестрі – це не тільки бути частиною культурного життя Коропщини і здобути визнання на місцевому рівні. Це ще і можливість мати успішний старт до музичної кар’єри. Так, багато вихованців духового оркестру отримали музичну освіту й нині працюють за фахом, є шанованими й знаними людьми.
Наприклад, начальником військового оркестру Південної військової бази, військовим диригентом працює 23-річна Крістіна Попело!
Диригентом та художнім керівником духового оркестру, солістом духового оркестру коледжу мистецтв у місті Воркута працює Олександр Яровий.
Сергій Жук – артист Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України в м. Київ. Віталій Губка – артист військового оркестру в місті Десна. Валерій Мацак – артист першої категорії військового оркестру 8-го Чернігівського навчального центру державної спеціальної служби транспорту, а його брат Вадим – артист другої категорії Національної Гвардії України в місті Славутич.
В нинішньому складі оркестру також є люди, для яких музика стала професією. Це Ігор Ступаченко, Валерій Фока, Андрій Шостак, Ігор Малахов, Микола Редьога, Володимир Шевченко.
І кожен із нинішніх його артистів, звичайно ж, талановитий і неповторний.
Захопленим глядачам вони сьогодні подарували прекрасні відомі українські і світові класичні твори.
У продовження урочистостей Коропський селищний голова Віктор Журавель, в.о. голови райдержадміністрації Віктор Кузуб, заступник голови райради Олександр Романченко, представники трудових колективів та громадськості поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченка і до меморіалу учасникам АТО та героям Небесної Сотні.




Категорія: Короп | Переглядів: 444 | Додав: lena | Теги: короп | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.