Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Листопад » 3 » День Гідності та Свободи та День пам’яті жертв голодоморів
День Гідності та Свободи та День пам’яті жертв голодоморів
17:11
День Гідності та Свободи та День пам’яті жертв голодоморів – дати, що цьогоріч тісно наблизилися в ці дні листопада – сьогодні відзначили коропчани.
Заходи, приурочені пам’ятним подіям, що відбулися восени 2004 року та у листопаді 2013 - лютому 2014-го, а також мітинг-реквієм по невинним українцям, яких замордували голодом, пройшли сьогодні в Коропі поблизу меморіалу Героям Небесної Сотні та воїнам, загиблим в АТО і пам’ятного знаку жертвам голодоморів.
У цьому священному місці зібралося керівництво району та громади, представники трудових колективів, громадських організацій, учнівська молодь, представники засобів масової інформації, просто небайдужі коропчани.
«Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: наш Майдан 2004-го року, який був святом свободи, і Революція 2013-го року – Революція Гідності», цими словами ведучої і тужливою мелодією «Пливе кача…» розпочалися сьогоднішні заходи.
У своєму виступі виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Віктор Кузуб говорив про доленосні революційні події новітньої історії та про покликання, яке стоїть нині перед усіма нами:
Ми, українці, повинні розуміти, що лише в єдності наша сила. Сьогодні всі, кому не байдужа доля рідної України, повинні об’єднати зусилля заради побудови європейської незалежної й заможної держави, якою пишатимуться наші нащадки... Гідний поваги народ має пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за свободу, гідність та незалежність нашої держави.
Під час вшанування всіх борців за свободу нашого народу пролунали імена наших земляків, які віддали в цій боротьбі найдорожче – свої життя. Це Станіслав Ковтун, Ігор Шкляр, Анатолій Потієнко, Сергій Хурдепа, Геннадій Самусь, Юрій Мальцев, Ігор Ярош, які боронили Україну на її пекельному сході.
Пам’ять їх, і ще тисяч кращих синів і доньок України, полеглих за її світле майбутнє і під час Революції Гідності, і в зоні АТО, вшанували хвилиною мовчання.
Під час віче-реквієму прозвучала патріотична пісенна програма у виконанні аматорів Коропського будинку культури.


Категорія: Короп | Переглядів: 334 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.