Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2019 » Грудень » 14 » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
17:05
Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тим, хто пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті, вклонилися сьогодні в Коропі.
Перед вшануванням у малій залі засідань районної ради пройшов круглий стіл для ліквідаторів на тему субсидій та інших питань соціального захисту. Фахові консультації членам районної громадської організації «Союз Чорнобиль Україна» були готові надати місцеві фахівці сфери соціального захисту, пенсійного фонду, первинної медицини, центральної районної аптеки.
Засідання провели голова районної ради Михайло Мазуренко, в.о. голови райдержадміністрації Віктор Кузуб, Коропський селищний голова Віктор Журавель, до речі, також ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС.
Нещодавно стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Не дивно, що деталі цього процесу чи не найбільше цікавили учасників зібрання. Тому на їхні запитання відповідала начальниця відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення та автоматизованої обробки інформації відділу соціального захисту РДА Ірина Вегера.
На жаль, від учасників цього засідання чули і невдоволення та слова розчарування. Бо ж гарантії, прописані законодавчо державою, сама ж держава не забезпечує повною мірою.
Інша проблема − ліки постійно дорожчають, тому під місцеві програми «медичних» пільг потрібно закладати більші суми. Про цю потребу чорнобильці говорили представникам влади.
Після зібрання вирушили до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. У церемонії вшанування героїв взяли участь представники органів влади і місцевого самоврядування, трудових колективів, громадськість селища.
У хвилині мовчання коропчани схилили голови перед героями, які здійснили величний подвиг під час ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. До меморіалу поклали квіти.

Категорія: Короп | Переглядів: 346 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.