Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2010 » Вересень » 3 » Виставка графічних робіт художників Чернігова «РІДНОМУ МІСТУ ПРИСВЯЧУЮ…»
Виставка графічних робіт художників Чернігова «РІДНОМУ МІСТУ ПРИСВЯЧУЮ…»
09:40
10 вересня 2010 року о 16.00 в виставковому залі Арт-клубу (структурному підрозділі обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв, адреса Арт-клубу: м. Чернігів, вул. Шевченка, 9, тел. 676446) відбудеться виставка графічних робіт художників Чернігова «Рідному місту присвячую…».
Графічні роботи завжди привертали увагу митців своєю чіткістю, контрастністю, виразними образотворчими можливостями з давніх-давен. І тільки в кін. 19 - поч. 20 ст. цей термін отримав нове значення, відкрились нові техніки виконання. Надаючи особливе значення різноманітності художніх технік і матеріалів, художники порівнюють їх з музичними інструментами. Про заворожливі властивості художніх матеріалів можна казати дуже багато. Графіка, як і будь який інший вид мистецтва таїть у собі необмежену безліч можливостей для пошуку свого стилю і шляху розвитку. У своїх роботах художники використовують різноманітні техніки, які відкривають особливості творчої натури кожного митця, його неординарний і неповторний погляд на життя, світ, місто, що нас оточує.
До експозиції увійшли роботи художників, які мають окремий неординарний стиль: Олени Грицюк, Синельника Олега , Гармаша Дмитра, Гульчак Людмили, Штик Євгенії, Тищенка Сергія, Зуганова Дмитра, Войстрикової Наталії. Всі вони різні, мають різні професії, але так чи інакше пов’язані з мистецтвом , а їх життєвий досвід, їх чуттєва до краси і завжди відкрита для людей душа художника сформувала їх творчу особистість.
В деяких роботах ви можете бачити, що картина – це окрема історія, це подарунок певній людині, яка залишила слід у власному житті художника. Тому і сюжети образів, і всі деталі, і тематика так чи інакше пов’язані з особистостями, що відіграли свої ролі в нашому житті. Виставка графіки – це бачення рідного міста, рідних, друзів, знайомих, сприйняття художниками їх самих, їх звичок, уподобань і світоглядів. Кожен з глядачів може побачити в роботах те, що бачить автор в них кожного дня.
Багато різних матеріалів і прийомів існує в графіці, розмаїтість приносить насолоду самою зміною прийомів роботи, новизною технік і фактурної якості матеріалів. Пошук художниками нових матеріалів і технік – явище закономірне, і майстри мистецтв, особливо в останні десятиліття , збагачують свою мальовничу і графічну техніку, включаючи нові матеріали у свої роботи.
В цій виставці показано немало сокровенних почуттів, оригінальних спостережень, художніх відкриттів, а спільні інтереси та неординарний погляд на життя і своє оточення об’єднали інтереси цих людей…

Ласкаво просимо!
Виставка працюватиме щоденно
З 12.00 до 16.00
Вихідні дні: понеділок, вівторок.

Інформацію підготувала:
Тищенко Н.П. заступник директора
з питань народної творчості ОНМЦКіМ




Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 1575 | Додав: lena | Теги: виставка графічних робіт, Виставкова зала | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.