Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2012 » Березень » 3 » Видавництво «Наш час» порадувало юних читачів Чернігова
Видавництво «Наш час» порадувало юних читачів Чернігова
13:09
За організаційної участі обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв та Німецького культурного центру «Взаємодія» м. Чернігова у актовому залі Чернігівської ЗОШ № 1 з посиленним вивченням іноземних мов відбулася презентація серії дитячих книг. Автори книжок - відомі австрійські письменники Міра Лобе, Анжеліка Кауфманн, Зуза Геммерле та Мартіна Гольнік. Переклав книги українською Ігор Андрущенко.
Певна річ, з огляду на зазначені фактори, під час цього цікавого заходу не могла не звучати жива німецька мова. Школярі уважливо дослухалися до кожного слова засновника видавничої компанії «Дж.Дж. Агенція ГМБХ Україна» Георга Гльоклера, який звернувся до них з доволі розлогою виступною промовою, а коли після її закінчення перекладачка, вона ж директор видавництва «Наш час», утвореного на базі цієї агенції, - Вікторія Каденко запитала, хто зможе переповісти зміст щойно почутого, готовність до цього засвідчили дружно підняті руки та гучні вигуки. І пан Гльоклер був задоволений – діти добре впорались з завданням.
Безпомилково переклали вони у відповідь на таку ж пропозицію назви книг на їх обкладинках.
І хоч у цій ситуації було дещо простіше - на столику поряд з німецькими лежали також їх україно-та російськомовні версії, все ж і гості, і заступник голови Німецького культурного центру м. Чернігова Людмила Бальцер відзначили, що до вивчення німецької мови в школі № 1 ставлення серйозне і дає гарні результати.
Про тематичне спрямування презентованих книг («Що таке справжня дружба», «Всі на борт», «Сьогодні я сердита»…) говорять самі назви, а разом з малюнками на обкладинках – й поготів.
Та вершиною задоволення для всієї аудиторії стала зустріч з самими героями цих книг у вигляді оригінальних іграшок. Здавалося зелений рюкзак, з яким несподівано завітав дещо кумедно зодягнений гість, яким потім виявився актор Київського театру маріонеток Вадим Кожевніков, - просто бездонний. Виймаючи з «похідного зоопарку» (того самого зеленого рюкзака) різних звіряток, пан Вадим заводив з ними такі цікаві діалоги, що дітвора просто заходилася сміхом.
Презентація цікавих книг та ще й з ігровими елементами дуже сподобалася всім. Отож цілком закономірним було запрошення на нові зустрічі. Не обійшлося і без багатьох запитань – як серед дітей, так і дорослих. Зокрема, методист обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв по роботі з національно-культурними товариствами Чернігівщини Ірина Колбасіна поцікавилась видавничими планами «Дж.Дж. Агенція ГМБХ Україна» і чи буде розширюватися мовний спектр книжок. Відповідь директора Агенції Вікторії Каденко була втішною. Зараз, за її словами, йде робота над сотнями рукописів, а мовні версії нових книжок та тиражі визначатимуться попитом.

Інформацію підготував:
провідний редактор ОНМЦКіМ
Василь Щербонос





Категорія: Різне | Переглядів: 1285 | Додав: Irina | Теги: німецький центр Взаємодія, презентація книг, видавництво «Дж.Дж. Агенція ГМБХ Ук | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.