Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Січень » 29 » Андрій Мигрин – президентський стипендіат
Андрій Мигрин – президентський стипендіат
13:10
Вісімдесят молодих майстрів народного мистецтва нашої держави отримуватимуть у 2013 році стипендію президента України. В їх числі - студент Чернігівського професійного ліцею деревообробної промисловості, майстер художньої обробки дерева Андрій Мигрин.
Своє покликання до роботи з деревом Андрійко відчув з самого раннього дитинства, допомагаючи батькові, який займався столярством та виготовленням художніх виробів з дерева.
Любов до справи привела його до Центру народних ремесел. Тут під керівництвом добре знаного майстра з різьби по дереву Андрія Григоровича Каменецького швидко опанував абеткові прийоми володіння різцем, а також поглиблював теоретичні знання з цього фаху.
Можливість постійно працювати під опікою висококваліфікованого майстра прискорила творче зростання юного різьбяра. З своїми роботами він почав брати участь у виставках Центру народних ремесел, що були складовою частиною фестивалів та інших заходів, які проводились під егідою обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.
Віру у правильність вибору своєї професії (після закінчення ліцею Андрій твердо вирішив продовжувати навчання у вищому учбовому закладі мистецького профілю) посилили хороші відгуки про його роботи відвідувачів цих виставок, а також їх затребуваність.
Звичайно, фактор особистих смаків любителів сувенірів для Андрія не основний. А ось численні грамоти, дипломи, подяки та інші нагороди він зберігає як найцінніші реліквії. Адже це результат компетентної оцінки вимогливих членів журі, причетних до культури фахівців – від міського до Всеукраїнського рівнів.
Особливо окрилила юного різьбяра звістка про присудження йому стипендії Президента України.
Колектив Центру народних ремесел щиро радий за успіх свого вихованця. Так само щиросердно вітає Андрія Мигрина з визнанням його неординарних успіхів колектив обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.
Так тримати, Андрію.

Василь ЩЕРБОНОС








Фото М. Дульцева



Категорія: Різне | Переглядів: 1107 | Додав: Irina | Теги: Андрій Мигрин, центр народних ремесел, художні вироби з дерева | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.