Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Квітень » 3 » Національні товариства активізують свою діяльність
Національні товариства активізують свою діяльність
17:58
2 квітня у Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації відбулась зустріч з представниками громадських організацій національних товариств Чернігівщини.
Відкриваючи зібрання, директор Департаменту С.М. Мойсієнко, повідомив, що у зв’язку з реорганізацією Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини, яка відбулася на початку цього року, розширились функції новоствореної державної структури, і віднині вона опікуватиметься також сферою національних відносин.
Свого часу у 2003 р. розпорядженням голови облдержадміністрації була створена Чернігівська обласна рада представників громадських організацій національних меншин. Декілька раз Рада збирала своїх членів на засідання, але з часом припинила існування. А сьогодні планується цю Раду відновити, щоб її діяльність підтримувала ініціативи, спрямовані на подальший розвиток культурно-мистецького життя різних національностей регіону.
Заступник директора Департаменту Олександр Левочко запропонував відкрити на сайті Департаменту сторінку громадських організацій національних товариств, провести дитячий фестиваль національних культур «Ми – краплини Батьківщини» та інші культурно-мистецькі заходи, які потребують підтримки Департаменту, та виносити на обговорення Ради національностей поточні питання, спрямовані на активізацію діяльності національних товариств.
Головний режисер обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ірина Дерейчук запропонувала національним товариствам вже зараз розпочати підготовку до проведення цьогорічного Міжнародного фестивалю «Поліське коло», у якому досі вони брали активну участь з часу його заснування.
Прийнято рішення: поновити діяльність Ради національностей. Учасники зібрання обрали новий склад Ради, яку очолив заступник директору Департаменту Олександр Левочко. Його заступниками стали: Галина Ворожбит, голова Білоруського національно-культурного товариства «Сябри», Віктор Бальцер, голова Німецького культурного центру «Взаємодія» та Самвел Мовсесян, голова Вірменської общини Чернігівської обл.

Провідний методист ОНМЦКіМ
Колбасіна І.Є.









Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 1087 | Додав: Irina | Теги: Рада національностей, національні товариства | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.