Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Липень » 11 » Бобровицькі голоси в Дубровно
Бобровицькі голоси в Дубровно
11:55
З 28 червня по 1 липня 2013р. в місті Дубровно Вітебської області (Білорусь) проходив XX Міжнародний фестиваль пісні і музики. У фестивальних заходах взяли участь представники із 10 країн світу - України, Білорусі, Росії, Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Словаччини, Туреччини, Румунії.
Україну на форумі представляла фольклорна група «Калинове гроно» народного хорового колективу Бобровицького районного будинку культури, яким керує заслужений працівник культури України Катерина Калініченко.
Фестиваль - це яскраве музичне свято, яке за останні роки стало не тільки символом слов'янської єдності, але й творчим майданчиком для земляків, які щиро люблять і пропагують національну культуру своєї країни.
Гостинність братської Білорусі ми відчули вже при в'їзді в Дубровненський район, де наш колектив зустрічали хлібом-сіллю, місцевою піснею і щирістю душі. Програма фестивалю була насиченою і різноплановою і проходила на багатьох майданчиках міста і району.
У рамках фестивалю проводилось багато різноманітних заходів, зокрема презентація персональних виставок місцевих майстрів, виступи місцевих аматорських колективів.
Учасники фестивалю взяли участь в мітингу-реквіємі в с. Рилєнкі, де в братській могилі навічно залишились 12 тисяч воїнів-визволителів з усіх куточків колишнього Радянського Союзу.
Своєрідно проходила презентація колективів на головній сцені, коли воістину в пісні єдналися народи, після чого відбулася святкова хода «Стріча Дніпро - співає фестиваль», де на березі Дніпра відбулася церемонія спускання на воду вінків дружби.
Виступ колективу «Калинове гроно» в сільському будинку культури в агромістечку Буда дав змогу ще гостріше відчути щирість і сердечність білорусів - кожен наш номер вони зустрічали бурхливими оплесками. Колектив також взяв участь у закладанні алеї дружби, присвяченій 20-літтю фестивалю.
Піднесено й урочисто під прапорами всіх країн-учасниць пройшов гала-концерт на центральному стадіоні міста.
Символом і нагородою фестивалю є соловей. Саме таку скульптурний знак із зображенням цієї співочої пташки, диплом учасника фестивалю та багато цінних подарунків ми і привезли додому.

Марія Герасименко,
начальник відділу культури
і туризму райдержадміністрації

















Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1041 | Додав: Irina | Теги: Міжнародний фестиваль пісні і музик, фольклорна група «Калинове гроно» Б | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.