Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Жовтень » 2 » Одинадцята «Седнівська осінь»
Одинадцята «Седнівська осінь»
11:41
28 вересня відбулося літературно-містецьке свято «Седнівська осінь», яке щойно розміняло свій другий десяток.
Особливість цьогорічного свята визначили два ювілеї – 945-річчя селища Седнева та 90-річчя Чернігівського району, до складу якого входить цей населений пункт.

Це не могло не позначитись на самій атмосфері дійства, його риториці та атрибутиці. У промовах звучали пафосні слова про славну історію краю, сьогоденні здобутки територіальних громад, а їхні виставкові палатки переконливо ілюстрували вірогідність сказаного. Одні лише сорти картоплі, виведені селекціонерами ЗАТ НВО «Чернігівеліткартопля», варті щонайвищого захоплення. З ними змагалися своєю привабливістю яблука з «Ягідного».
На похвальне слово заслуговує і спеціально зварена для учасників свята юшка. Список делікатесів можна продовжити, але зважаючи на специфіку заходу, час зміщувати акцент на поживу духовну.
Культурно-мистецька програма, слід одразу зазначити, задовольнила смаки найвимогливіших «гурманів». У «Містечку майстрів» очі розбігалися від розмаїття картин художників народного аматорського об’єднання «Деснянська палітра», виробів умільців Центру ремесел для дітей та юнацтва. Відбулися також літературні читання поетів Чернігівського району поблизу пам’ятника Т.Г.Шевченку та пагонів, що пішли від кореня липи, під якою цей видатний поет написав свою поему «Осика» під час перебування у Седневі.
Але найвагомішим підтвердженням неминущості культурної слави «столичного» району і Чернігівщини в цілому стала, звичайно, імпровізована сцена «Седнівської осені», з якої чарували своїм співом, хореографією та художнім читанням аматорські колективи району-ювіляра та професійні митці обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
Літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь» вкотре підтвердило виправданість задуманого 11 років тому проекту, орієнтованого на духовно-естетичне виховання людини, особливо підростаючого покоління.

Василь Щербонос,
фото Миколи Дульцова
(ОНМЦКіМ)



































Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1531 | Додав: nata | Теги: седнівська осінь | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.