Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Інформація про проведення культурно–мистецьких заходів в клубних закладахТалалаївського району за жовтень місяць 2013 року
Інформація про проведення культурно–мистецьких заходів в клубних закладахТалалаївського району за жовтень місяць 2013 року
14:30
1 жовтня в РБК відбулась тематично-концертна програма «Роки людині до лиця» присвячена Дню Ветерана та людей похилого віку.На свято були запрошені Ветерани праці із різних організацій. В цей день їх вітали голова РДА – В.В.Голець, голова Селищної ради – Ю.Є.Величко, начальник управління державної казначейської служби України в Талалаївському районі, депутат районної ради – Л.Плюта, голова районної ветеранської організації Б.Г.Циганенко.
Гарними піснями та запальними танцями учасники художньої самодіяльності розвеселяли глядачів та запрошених ветеранів. Про кожного ветерана з вуст ведучої лунали розповіді про їх трудову діяльність та життєвий досвід.
Ніхто із них не залишився без уваги, всім пролунали слова привітань та задушевні пісні у виконанні: Народного жіночого вокального ансамблю «Мрія», Народного фольклорного ансамблю «Народні наспіви» селищного клубу, дитячого вокального ансамблю «Золоте зернятко» районної школи мистецтв. Солістів: Н.Мартіян, Н.Ступнік, Ю.Гадючка, О.Галаган, М.Залізного. Вокальні дуети: Г.Семінько та С.Гучок, М.Залізного та Ю.Богдановича. Прекрасними танцями заполонили глядачів учасники молодшої групи танцювального колективу «Каскад», танцювального дуети О.Місяйло та А.Сердюка.
Начальний управління соціального захисту населення та праці, голова районної ветеранської організації, голови приватних сільськогосподарських підприємств та голови сільських рад вітали ветеранів квітами та дарували подарунки.
4 жовтня в залі РБК спільно з відділом освіти проведена тематично-концертна програма «Ім’я твоє вчитель» присвячена Дню учителя. Присутніх привітали начальник управління освіти Лиходід Л.М., голова РДА – Голець В.В.
Для всіх вчителів району прозвучали музичні вітання у виконанні – Народного жіночого вокального ансамблю «Мрія», Народного ансамблю народної музики і пісні «Олава», чоловічого інструментального гурту «Соколи», Народного фольклорного ансамблю «Народні наспіви»,танцювального колективу «Асорті», вокального тріо «Глорія», жіночого вокального тріо у складі В.Лизько, Л.Джур і Н.Мартіян, чоловічого дуету М.Залізного та Ю.Богданович та жіночого дуету Г.Семінько та Світлана Гучок, солістів Олега Галагана, Катерини Сніжко, Людмили Ковтун, Ніни Ступнік, Юрія Штима, Олексія Москальця.
Передувала тематично-концертній програмі виставка картин місцевих вчителів – художників району «Барви рідного краю», яка діяла в фойє РБК.
15 жовтня 2013 року в районному Будинку культури відбулася конкурсна програма для дітей під назвою «Ми козацького роду нащадки», присвячена Дню Українського Козацтва.
Брали участь дві команди «Мужні отамани» (Артем Бежан, Станіслав Корнієнко, Андрій Мусієнко і Мартіян Денис) і «Січові стрільці» (Дмитро Михно, Микола Копилов, Дмитро Грицик і Дмитро Загайко). Команди оцінювало наше шановне журі у складі голови Олени Анатоліївни Євтешенко – начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, Лариси Анатоліївни Сердюк – керівника гуртків центру дитячої та юнацької творчості, Таїсії Іванівни Мироненко – керівника Народного колективу народної естради «Веснянка». Перевіркою на дотепність і кмітливість наших конкурсантів став перший тур під назвою «Брейн-ринг для козаків».
Мандрівкою у минуле, давню історію – Січ Запорозьку стала розповідь ведучих про прийняття їх в козаче товариство. Після цього доречною і цікавою стала перевірка учасників на силу, швидкість, витривалість і спритність у наступному турі «Військові маневри», який складається з п’яти конкурсів «Передача листа», «Стрибки в мішках», «Сильна рука», «Перетягування канату» і «Дістань цукерку».
Всім відомо, що козаки були віддані своєму товариству, любили влучне, слово, жарти, вигадки й розваги, тому найвеселіший став останній тур «Козацькі забави», де учасники проявили свої танцювальні таланти і показати наскільки швидко при нагоді можуть знайти своє взуття і взути його.
Музичними дарунками для глядачів та учасників стали виступи вокалістів Кондратенко Лілі, Лут Аліни. Зачарував глядачів танцювальний дует Сергія Моренця та Кароліни Заєць, а також танцювальний колектив «Асорті» районної школи мистецтв. Вибороли перемогу у конкурсній програмі «Ми козацького року нащадки» команда «Мужні отамани». Отримали призи як переможці, так і переможені.
Глядачі були наділені гарним настроєм, а учасники незабутніми враженнями.
23 жовтня 2013 року в РБК вісім прекрасних жінок нашого району – яскравих і успішних були представлені керівниками господарств та організацій на районному фестивалі «Жінка року 2013» у восьми різних номінаціях.
Фестиваль розпочався врученням запашної корзини з квітами від голови РДА – В.В.Гольця який відбувався за сприянням сектору сім’ї, молоді та спорту РДА.
Першу учасницю, голову Юрківцівської сільської ради – С.М. Мірошніченко у віршованій формі представив голова районної ради – Ю.В. Дзюбан в номінації «Жінка у владі».
Формулою свого успіху поділилася із глядачами учасниця фестивалю в номінації «Жінка - керівник» - В.В. Горкавенко, начальник фінансового управління РДА, представлена начальником управління державної казначейської служби України в Талалаївському районі – Л.М. Плютою.
Неперевершено вишуканою постала перед глядачами вчителька української мови та літератури Харківської ЗОШ – Л.П. Кравченко, яку представляв директор школи С.М.Шевченко в номінації «Берегиня добра і мудрості». В цей визначний для Людмили Петрівни день, її вітали не лише учасники художньої самодіяльності РБК, а й люблячі доньки – Діана та Наталія Кравченкови, які виконали для мами задушевну пісню «Мамина сорочка» під акомпанемент гітари, у виконанні старшої доньки – Наталії.
Ерудованістю та надзвичайною елегантністю підкорила глядачів Ю.В. Корнієнко, медсестра інфекційного відділення ЦРЛ в номінації «І щоб не згас вогонь життя», яку з гордістю представив головний лікар ЦРЛ – В.Т.Марченко.
Неймовірно сильним характером та не жіночою вдачею вражала Л.В. Потеряйко з с.Рябухи в номінації «Жінка берегиня роду» в супроводі голови с/ради О.В. Прохорчуком, яка сама виховує трьох дітей (Аллу – 13р., Олю – 3 р., Тетяну – 2 р.). Неординарність цієї жінки полягає в тому, що вона сама управляє трактором, та автомобілем. Вдома виконує всю чоловічу роботу і при цьому залишається - чарівною жінкою, уважною та доброю мамою.
Начальник відділу культури та туризму РДА – С.В.Копилов, директор РБК – Г.Д.Семінько та учасники танцювального колективу «Каскад» вітали свою колегу, балетмейстера РБК – О.О.Синько, в номінації «Жінка – творець краси і натхнення». Саме слово «творець» влучно характеризує Олю, адже завдяки її професіоналізму, її хореографічним постановкам танцювальні колективи «Каскад» старша та молодша групи завоювали призові місця на Міжнародних та Всеукраїнських фестивалях. Завдяки юному балетмейстеру про нашу Талалаївку знають за межами країни.
Дотепністю та почуттям гумору вразила глядачів жителька Болотниці, обліковець та завідуюча складом запасних частин – ПСП «Лан» - В.М. Жоха, яку представив директор ПСП «Лан»- В.Г.Лукаш в номінації «Берегиня сільського добробуту».
В номінації «Лебеді материнства» була представлена мати героїня – Л.М. Роденко із с.Слобідка головою Сильченківської сільської ради – В.П.Покришкою. По завершенні розмови голова РДА В.В.Голець вручив Посвідчення та Нагрудний знак почесного звання України «Мати героїня».
Протягом програми для учасниць фестивалю та глядачів звучали прекрасні пісні у виконанні кращих солістів РБК: Ю.Богдановича, С.Гучок та Г.Семінько,
М.Залізного, Ю.Штима, родинного дуету із Чернецького – Наталії та Владислава Коток, Є.Мусієнко, Н.Ступнік, О.Галагана, новоствореного дуету Ю.Гадючки та Г.Семінько.
Пристрасними танцями полонили глядачів танцювальний дует І.Магдичанська та С.Кирпенко та зразковий танцювальний колектив «Каскад».
Всі учасники фестивалю отримали диплом за участь в районному фестивалі «Жінка року 2013», квіти та подарунки. Прекрасні фінальні слова прозвучали із вуст отця Віктора, настоятеля храму Святої Варвари.












Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1419 | Додав: lena | Теги: Талалаївка Чернігівщина мистецька | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.