Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Листопад » 4 » ПОЛІЕТНІЧНА ЧЕРНІГІВЩИНА: БІЛОРУСЬКИЙ АСПЕКТ
ПОЛІЕТНІЧНА ЧЕРНІГІВЩИНА: БІЛОРУСЬКИЙ АСПЕКТ
16:38
Білоруське національно-культурне товариство «Сябри» відзначило перше десятиріччя своєї діяльності. Урочистості з цього приводу, що відбулися минулої суботи в Молодіжному театрі, позначені багатьма яскравими епізодами. Це передусім - увага до події з боку посольства Республіки Білорусь в Україні. Присутнього на святі першого секретаря посольства Володимира Неродського діяльність його земляків у форматі створеного ними товариства приємно вразила широкою інформацією, яку він отримав в ході ознайомлення з експозицією виставки, розгорнутої у фойє театру та з виступів виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Юрія Музики, самої очільниці «Сябрів» Галини Ворожбит, представників інших національно-культурних товариств.
Резюмуючи свої враження, високий гість зазначив, що саме на таких активних людях як Галина Ворожбит та її колегах по національно-культурному товариству «Сябри» тримаються всі добрі справи не тільки на локальному рівні, а і в ширших масштабах, розповівши принагідно про позитивну динаміку білорусько-українських відносин в різних сферах діяльності.
Незважаючи на ювілейний статус події, що за класичними мірками вимагає відповідної лексики і тональності, на святі «чернігівських білорусів» панувала атмосфера розкутої імпровізації, хоча привітальні заготовки, напевне, мали місце. В усякому разі голова Чернігівської обласної єврейської общини Семен Бельман, вийшовши на сцену, і видав зворушливий лірично-публіцистичний експромт про особливість білоруського характеру, з наголосом на таких його рисах як лояльність і толерантність у ставленні до інших національностей. І лише потім скористався офіційним привітальним текстом.
Компліментарну естафету підхопив і дав їй розвиток голова Чернігівської міської громадської організації ромів «Черген» Петро Главацький. Знаючи Галину Михайлівну Ворожбит більше (живуть в одному мікрорайоні, а відтак шляхи їхні перетинаються не тільки на фестивалях «Поліське коло», інших спільних заходах національних культурних товариств) він до високих епітетів додав і вдало підібраний букет білих троянд – як символ, за його словами, Білої Русі – батьківщини колеги по спільній громадській діяльності.
Окрім дифірамбів і квітів, було ще й багато музично-пісенних привітань.
Святкову концертну програму відкрив народний вокальний ансамбль «Гримота», що приїхав з рідних країв винуватців події – міста Речиці Гомельської області республіки Білорусь. Звісно, що це був для ювілярів приємний сюрприз: зустріч з земляками, та й ще з такими дзвінкими голосами, тільки додає святкової радості.
Щедро урізноманітнили розважальну частину свята талановиті співаки, музиканти, танцюристи від єврейській, вірменській, німецькій, ромській та азербайджанській національно-культурних громад Чернігова.
А заключним акордом концерту став виступ Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Василь ЩЕРБОНОС














Категорія: Події міста | Переглядів: 1126 | Додав: lena | Теги: товариство «Сябри» | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.