Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Грудень » 20 » Різдвяний вертеп у Ніжині
Різдвяний вертеп у Ніжині
11:25
Нещодавно члени Спілки поляків „Астер” м. Ніжина в черговий раз зібралися для святкування Різдва Христового. На початку слово взяла президент Спілки п. Фелікса Бєлінська, розповіла про здобутки та досягнення 2013 року, познайомила з планами на наступний, ювілейний для Спілки рік: „Ми зібралися тут, щоб підвести підсумки та намітити перспективи. Нам є чим пишатися в 2013 році, і ми об’єдналися сьогодні, щоб піднестися серцем до вершин чуда Божого народження”.Діти співали польські колядки, показували сценки на загальновідомий євангельський сюжет Різдва Христового. Юна Діва Марія та Йосип розмовляли по-польськи з янголами, пастушками та царями. Оповідач задавала загальну канву розповіді. Разом з дітьми підспівували колядки всі присутні; тексти колядок були заздалегідь роздруковані та роздані для тих гостей, хто ще не дуже добре володіє польською мовою.
Дітей привітали зі святом ксьондз з Чернігова Генріх Камінський та ніжинський отець Юрій Бугаєнко. Священники наголосили на високому духовному значенні свята, підкреслили, що для дітей важливо добре вчитися, добре поводитися. Оскільки 14 грудня було після католицького свята Святого Миколая (6 грудня), то священники подарували дітям подарунки від імені цього святого. Діти були дуже раді шоколадним привітанням.
Отець Юрій провів чин короткого богослужіння та привітав всіх зі святом, розповівши про традицію ламати облаток з найкращими побажаннями один для одного. Всі присутні поспішили долучитися до давньої традиції і привітати один одного, аби Божа благодать не минула жодного з тих, хто був на цьому святі.
Ф. Бєлінська підкреслила, що Спілка поляків – одна з найактивніших у місті, і робить свій вагомий внесок в розбудову громадянського суспільства.

Ми бажаємо всім радісного Різдва та щасливого Нового року!

Марія Наконечна





Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 1105 | Додав: lena | Теги: Спілка поляків „Астер” м. Ніжин | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.