Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2013 » Грудень » 25 » Стан душі у барви перелитий
Стан душі у барви перелитий
14:22
Цими днями у читальному залі відділу мистецтв Чернігівської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка відкрилася підсумкова цьогорічна виставка відомої художниці, керівника творчого об’єднання «Деснянська палітра» Людмила Бешун. Нагадаємо, що незадовго до цього вона з успіхом демонструвала свої роботи у виставковій залі технологічного університету, присвячені 70-річчю визволення Чернігова від німецько-фашистських загарбників, брала участь у колективних виставках та виставляла їх для огляду на численних культурно-мистецьких заходах, що проводились в області.
В усіх випадках художниця засвідчувала свій творчий пошук та майстерне втілення теми на полотні. Учасники виставки, особливо ті, хто давно знає Людмилу по спільній роботі, ділились враженнями від нинішньої виставки, підкреслювали таку особливість її творчого підходу до справи як уміння вибрати об’єкт уваги для свого пензля.
Зокрема, колега по об’єднанню «Деснянська палітра» Ольга Кочановська зазначила: «Щоразу, коли буваю на виставках Людмили Олександрівни, не перестаю дивуватись, як їй у, здавалося б, звичному і буденному помітити ту красу, яку ми споглядаємо зараз на її нових картинах».
Співзвучними були виступи інших художників та провідного методиста обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Аліни Цупко. А його колишній директор Олексій Шапко вбачає у цьому явищі повну закономірність – як людина, котра знає всі етапи становлення «Деснянської палітри», він підкреслив, що риса високої самовимогливості завжди була притаманна цій художниці.
Вибір теми і належна її реалізація залежить, між тим, не тільки від стану душі, а й сталої людської доброти. Вдало сказала про поєднання цих якостей онучка художниці – Маша: «Я люблю свою бабусю за те, що вона гарно малює і завжди ласкава та привітна у спілкуванні».
- З такими людьми завжди приємно бути поруч, бо вони випромінюють позитивну енергію і надихають на творчість, - підтримала Машу художниця і поетеса Тетяна Тимошенко, підтвердивши це чудовим віршованим експромтом, адресованим винуватниці події.

Василь ЩЕРБОНОС
(ОНМЦКіМ)









Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 927 | Додав: Irina | Теги: Виставка Людмили Бешун | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.