Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Травень » 19 » Про Марокко й Таїланд - з вуст відомої мандрівниці
Про Марокко й Таїланд - з вуст відомої мандрівниці
16:43
В той час, як минулої п’ятниці над вечірнім містом пронеслась тропічна злива, в затишному приміщенні Арт-клубу відбулась тепла зустріч чернігівців з відомою московською мандрівницею і письменницею Тетяною Козирєвою. Мандруючи світом Тетяна сповідує філософію жіночого автостопу. Минулого року (також у травні, майже день у день) Тетяна вже виступала в Чернігові, розповідаючи про свою мандрівку далекою Мексикою. Цього ж разу зацікавлені слухачі почули розповідь про Марокко і Таїланд - країни, дуже далекі від України, і через це майже екзотичні і невідомі.
Тайці сприймають «білих» людей зверхньо-добро, приблизно так, як ми сприймаємо домашніх тварин – котів або собак. А Марокко у культурному відношенні – це аж ніяк не Африка, а скоріше Азія. Російськомовним мандрівникам досить легко влаштуватися на сезонну роботу гідом-екскурсоводом в Таїланді, а марокканці дуже люблять свого короля, який доволі простий і невимушений у взаєминах із жителями країни. Це та багато інших цікавинок дізналися чернігівці від Тетяни Козирєвої. Серед слухачів були й літні люди, й молодь, і представниці прекрасної статі, котрі у своїх мандрах практикують автостоп. Запитання до московської гості сипалися наче з рогу достатку, а інтерес до її розповіді не ослаб до останніх хвилин зустрічі. Тетяна також показала світлини, зроблені нею в Таїланді та Марокко, всі бажаючі могли придбати її книжки.
«Я - посланець миру» - каже про себе Тетяна. Адже своєю місією на Україні цього разу вона вважає не лише розповідати про мандри, але й побачивши на власні очі ситуацію в країні, поспілкувавшись з українськими друзями - розповісти правду своїм друзям в Росії.
Після Чернігова Тетяна Козирєва вирушила до Харкова, де проведе дві лекції і повернеться до Москви. А наступна творчо-мандрівницька зустріч в Арт-клубі відбудеться у п’ятницю 30 травня – чернігівський мандрівник і письменник Олександр Волощук презентуватиме нову власну книгу – «Записки цивилизованного дикаря».

Ірина ДЕРЕЙЧУК,
голова громадської організації "Етнос"
















Фото Л.Віленського



Категорія: Різне | Переглядів: 1094 | Додав: Irina | Теги: письменниця Тетяна Козирева | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.