Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Липень » 4 » На Міжнародній виставці мистецтв у сонячному Туркменистані
На Міжнародній виставці мистецтв у сонячному Туркменистані
13:34
23-29 червня 2014 року відбулася Міжнародна виставка мистецтв, яка проводилася в рамках Тижня культури у м.Дашогуз (Туркменистан).
У мистецькому заході, крім Туркменистану, взяли участь Україна, Туреччина, Казахстан, Киргизстан, Азербайджан, Таджикистан, Росія, Австрія, Сенегал, Туніс, США, Китай, Іран, Швейцарія, Кенія.
В числі учасників цього грандіозного дійства у складі делегації майстрів від України була керівник студії художнього розпису Центру народних ремесел для дітей та юнацтва, що діє при Чернігівському обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв, – Стадниченко Тетяна Петрівна. Вона представила на святковій виставці свій мистецький доробок: розписні дерев'яні тарелі, картини з петриківським розписом, ляльки-мотанки та писанки.
Українська делегація майстрів народного мистецтва вразила гостей заходу справжнім національним колоритом, майстерністю та професійністю своїх робіт.
Тетяна Петрівна та її колеги з інших областей України ознайомлювали відвідувачів виставки з українською культурою, її звичаями та традиціями, мистецькими надбаннями нашого народу.
В рамках цієї мистецької події проходили творчі вечори, на яких майстри з різних країн ділилися враженнями від побаченого та обмінювалися досвідом.
Статті про цю виставку та її учасників друкувалися в багатьох ЗМІ країни.
Творчі роботи Стадниченко Тетяни Петрівни поповнили колекції музеїв Ашхабада та Дашогуза. Її творчість вразила як пересічних глядачів, так і справжніх знавців мистецтва.

Інформацію підготувала
провідний методист
Аліна Цупко





















Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 1010 | Додав: lena | Теги: Міжнародна виставка Туркменістан, Тетяна Стадниченко | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.