Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Березень » 5 » Радяться очільники культосвітніх закладів
Радяться очільники культосвітніх закладів
19:32
3-го березня відбулося перше в цьому році зібрання ради директорів районних та міських будинків культури Чернігівщини за участю представників Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержалміністрації та творчого складу обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.
Директор ОНМЦКіМ Надія Заваліна та головний спеціаліст Департаменту Катерина Мовчан тепло привітали учасників та побажали плідної роботи в розмові на тему сучасного стану та перспектив розвитку клубних закладів області. А щоб розмова ця була більш предметною і компетентною, юрисконсульт Департаменту Ірина Кудрявцева провела роз'яснення Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року і відповіла на актуальні сьогодні для працівників культури запитання.
Аналізуючи роботу культосвітніх закладів, голова ради директорів РБК та МБК області Світлана Масльонка (вона ж директор Куликівського РБК), зазначила, що попри труднощі, пов'язані з кризовими явищами в країні та воєнними діями в Донецькій та Луганській областях, життя в них не завмерло: проводились традиційні заходи, вівся пошук нових форм роботи.
Разом з тим чільне місце в доповіді було відведено й існуючим проблемам. Найгостріша з них – нестача коштів.Все важче стає залучати їх з позабюджетних джерел. Проте, як зазначила пані Світлана, посилаючись на відоме прислів'я, - «хто шукає, той знайде». І поділилася власним досвідом в цьому плані.
ЇЇ доповнила завідуюча клубним відділом ОНМЦКіМ Віра Карапута, розширивши географію будинків культури, очільники яких, як вона сказала, і з спонсорами знаходять спільну мову, і цікаві заходи проводять. Це передусім Сокиринський, Гнідинський та Березівський сільські будинки культури відповідно Срібнянського, Варвинського і Талалаївського районів.
В обговоренні доповіді взяли участь заступники директора ОНМЦКіМ Наталія Тищенко та Михайло Ткаченко, головний хормейстер Ольга Коцур та ін.
Підбиваючи підсумки активної розмови колег, директор ОНМЦКіМ Надія Заваліна висловила впевненість, що культура Чернігівщини попри всі об'єктивні труднощі, що склалися, вистоїть і розвиватиметься в традиційному руслі.
– Інакше і не може бути, адже «культура – це зброя України», – наголосила вона, використавши для посилення загального оптимізму актуальний сьогодні слоган.
Члени ради директорів та інші учасники зібрання ознайомились з роботою Михайло-Коцюбинського будинку культури та іншими культурологічними закладами селища. Особливо вразила своїм багатючим книжковим фондом та різноманітними напрямками роботи бібліотека.
До речі, цей фонд постійно поповнюється творами місцевої талановитої письменниці Олени Печорної. Незважаючи на молодий вік, вона має вже три солідні книги, видані немалим тиражем. А сама пані Олена працює в цій бібліотеці. Пише авторка легко, цікаво і зворушливо. Як сказала під час спілкування з письменницею завідуюча відділом культури і туризму Чернігівського району Світлана Шкуропат, її першу книгу «Грішниця» вона прочитала за дві ночі і була сповнена глибоких емоцій.
Порадували також творча зустріч з народним аматорським колективом «Джерело» (актуальний репертуар, майстерне виконання), постійно діюча виставка навчальних і творчих робіт учнів М-Коцюбинської школи мистецтв, експонати народного історико- краєзнавчого музею.
Щоправда, гнітючим дисонансом порушили гаму приємних вражень два моменти, які нагадали про війну: фотостенд в бібліотеці, присвячений воїнам-землякам із зони АТО, серед яких є загиблі, і гільза від снаряда такого ж походження - в музеї.

Василь Щербонос
Фото Миколи Дульцева

















Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 935 | Додав: Irina | Теги: зібрання ради директорів районних т | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.