Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Березень » 13 » Круглий стіл «Шляхи відродження етнічної автентики»
Круглий стіл «Шляхи відродження етнічної автентики»
12:13
11 березня в приміщенні Верховної Ради України в залі комітетських засідань відбувся Всеукраїнський Круглий стіл «Шляхи відродження етнічної автентики та її об`єднавча функція (на прикладі орнаментованого мистецтва)», який організувала та провела громадська організація «Всеукраїнська академія автентики» у співпраці з Асоціацією національно-культурних об`єднань України. Проведення Круглого столу було приурочене до Парламентських слухань на тему «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні».Знаковим стало залучення до проведення цього заходу Фельдмана Олександра Борисовича, Голови підкомітету Комітету ВР України з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, Друзенка Геннадія Володимировича, Урядового уповноваженого питань етнонаціональної політики, Долеско Світлани Анатолівни, Генерального директора Центру Української Культури та Мистецтва, а також представників Міністерства культури України – Крутоголов Євгенії Михайлівни та Нікіфоренко Лариси Степанівни. Особливим гостем став заслужений артист України, режисер та сценарист фільму «Поводир» - Олесь Санін.
Учасниками круглого столу стали представники майже всіх регіонів України. Взяла участь в засіданні і представниця Чернігова – Ольга Костюченко, викладач студії вишивки Центру ремесел для дітей та юнацтва.
Прослухали цікаві доповіді Олександра Босого, директора Національного музею архітектури і побуту, Ірини Свйонтек. Дуже цікавою та пізнавальною стала доповідь самих майстринь про історію використання технік у вишивці різних регіонів. Виступи учасників круглого столу продемонстрували значний рівень зацікавленості і актуальності питання відродження етнічної автентики, як одного з об`єднавчих інструментів українського суспільства.
Також зазначалось, що для розвитку етнічної автентики треба внести зміни до українського законодавства, бо державна підтримка здатна внести позитивні зміни у теперішній стан української культурної спадщини. В свою чергу інститути громадянського суспільства мають стати надійним союзником держави у відродженні автентичних цінностей, що матиме позитивний вплив не лише на духовність, а і на мир та спокій. Адже популяризація і розвиток українських національних культурних цінностей, повага та дієві гарантії забезпечення культурних прав і свобод, автентичне самовиявлення всіх етносів України є головною передумовою утвердження миру.

Вл. інф.








Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 1031 | Додав: Irina | Теги: Круглий стіл «Шляхи відродження етн | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.