Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Березень » 19 » На ярмарці Казюкас у Литві
На ярмарці Казюкас у Литві
13:45
Навесні, в перших числах березня, майстри нашої Чернігівщини завітали до стародавнього міста Вільнюса, щоб представити свій творчий доробок на грандіозному святковому дійстві - ярмарці Казюкас, на якому збираються ремісники та народні майстри не тільки з усієї Литви, а й з багатьох інших країн.Ярмарок Казюкас – це яскраве, веселе свято весни, яке володіє столітніми традиціями. Зародився цей захід, як свято покровителя Литви Святого Казимира у XVII столітті, а у XIX столітті – воно переросло у ярмарку. Щороку цей захід представляє ціле розмаїття майстерно виконаних, традиційних та сучасних, яскравих та барвистих виробів ручної роботи.
Але не лише народними майстрами знане це свято. У ці дні вулиці міста заповнюються безліччю різноманітних розважальних мистецьких заходів. У другий день проведення ярмарки проходять театралізовані паради, в яких беруть участь, як і в давнину, відомі ремісники, представники народної творчості та стародавніх ремесел.
І саме на ярмарці Казюкас у Литві Олена Шубенко, Ольга Садова та Олександр Ваценко презентували вироби, створені власноруч. У виставковій експозиції Чернігівщини жителі та гості заходу могли побачити цікаві, творчі роботи з різноманітних видів мистецтва – керамічні вироби, художній розпис, дереворізьблення, обереги, яскраві та веселі домовички.
Майстри отримали безліч незабутніх вражень та яскравих емоцій від участі у ярмарці, знайомства з великою кількістю ремісників, творчих особистостей, з культурою іншої країни. А головне, вони гідно представили мистецтво Чернігівщини на міжнародному рівні, популяризуючи традиції українського народу не тільки серед жителів своєї країни, але й за її межами, демонструючи високий рівень народної творчості нашого краю і України.

Інформацію підготувала
провідний методист
Цупко А.В.














Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 1086 | Додав: lena | Теги: Ярмарка, О.Шубенко, литва, Казюкас | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.