Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Квітень » 8 » Виставка ікон та писанок
Виставка ікон та писанок
17:27
8 квітня у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» відкрилася виставка ікон та писанок, приурочена до Великодніх свят.
Як зазначив генеральний директор заповідника Андрій Острянко, на виставці представлені 24 ікони та більш як півтораста писанок, крашанок знаної чернігівськкої майстрині Ольги Костюченко.
Всі ікони датовані XVIII-XIX століттями, вони різноманітні за стилями і манерою виконання, рівнем професійної майстерності, але кожна з них викликає глибоке захоплення, бо написані вони справжніми майстрами.
На цій особливості емоційного впливу наголосив також голова Чернігівського осередку Національної спілки майстрів України Володимир Мороз, висловивши при цьому подивування як можна опанувати таке тонке мистецтво в ті достатньо віддалені від нас часи, а також впевненість в тому, що жодна країна не може похвалитися таким високим рівнем майстерності в галузі іконопису.
Подібні думки звучали у виступах інших учасників виставки, і всі разом вони зводились до того, що побачені на виставці ікони дають змогу долучитися до духовних надбань наших предків і черпати з них натхнення.
Глибокий емоційний слід в душах відвідувачів залишила і друга складова виставки - писанки Ольги Костюченко. Варто зазначити при цьому, що вона майстриня широкого профілю. Її основне амплуа – вишивка та виготовлення м’якої іграшки. Саме цьому навчає вона своїх учнів, керуючи профільною студією в центрі народних ремесел для дітей та юнацтва, що є структурним підрозділом обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв.
Після виставки Ольга Костюченко дала майстер-клас з писанкарства, довівши, що і цей жанр для неї не просто хобі, а ще одне амплуа.

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Дмитра Ожгибесова












Категорія: Виставкова зала | Переглядів: 1052 | Додав: Irina | Теги: виставка ікон та писанок, Ольга Костюченко | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.