Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Травень » 18 » Чернігівці відзначили День Європи
Чернігівці відзначили День Європи
17:23
Протягом двох днів – 16 і 17 травня - у Центральному парку культури і відпочинку відбулася низка заходів, присвячених Дню Європи в Україні, одним з провідних серед яких був ярмарок «Що може жінка»,започаткований 14 років тому Лігою ділових жінок Чернігова. Як і в попередні роки, він довів, що чернігівки вміють вдало поєднувати своє покликання в двох притаманних справжній жінці іпостасях – зберігати традиційний образ матері і ставати успішними бізнес-леді.
А головна особливість ярмарку, як підкреслила очільниця Ліги ділових жінок Ірина Дорожкіна полягає в тому, що бажаючих продемонструвати свої творчі можливості з кожним роком стає все більше.
У заходах взяли участь також майстри та студійці Центру народних ремесел для дітей і юнацтва ОНМЦКіМ. Вони не тільки представили різноманітні вироби, що можуть створити комфортну атмосферу в оселі, а й охоче йшли назустріч тим, хто хотів би навчитися робити це власноруч, даючи кваліфіковані майстер-класи. Охочих апробувати свої творчі здібності було немало. Серед них – і зовсім юні. Цікаво було спостерігати в якому захваті з допомогою майстра Андрія Мікешина дівчинка років семи творила на гончарному крузі кухлика.
Важливою складовою святкування Дня Європи був концерт шкільних та студентських колективів художньої самодіяльності, в програмах яких переважали твори патріотичного спрямування.
Особливе враження залишили стенди, підготовлені Євроклубами шкіл міста, котрі, як видно з самої назви, найбільш повно відповідали змісту календарної дати – День Європи в Україні. Кожен стенд присвячений тій чи інший країні Євросоюзу. Багатий текстовий та ілюстративний матеріал, вміщений на них, цікаві доповнення у вигляді відповідей керівників клубів на запитання допитливих, створювали враження уявної подорожі по цих країнах і посилювало віру прихильників євроінтеграції у близьку перспективу мандрівок реальних по цих теренах – як звичного явища.

Василь ЩЕРБОНОС
Фото Аліни Цупко
(ОНМЦКіМ)













Категорія: Всеукраїнські заходи | Переглядів: 956 | Додав: Irina | Теги: День Європи, центр народних ремесел | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.