Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Травень » 25 » «Нетлінне слово…»
«Нетлінне слово…»
12:32
Вже вкотре гостинний Новгород-Сіверський вітав жителів та гостей міста на літературно-мистецькому святі «Нетлінне слово…».
Яскраве мистецьке дійство, що проходило 23 травня 2015 року, було наповнене цілою низкою різноманітних заходів та буяло всіма відтінками кольорів.

Літературні читання, виставки картин та виробів декоративно-прикладного мистецтва, парад вишиванок, концертна програма – це далеко не повний перелік заходів, що проходили у цей сонячний весняний день.
Майстри народного мистецтва Чернігівщини презентували відвідувачам святкової виставки свої творчі доробки. Центр народних ремесел для дітей та юнацтва, що діє при обласному навчально-методичному центрі культури і мистецтв та майстри Чернігівського краю продемонстрували всю багатогранність та різноманітність народних ремесел: лозоплетіння, художня різьба по дереву, художній розпис, ляльки-мотанки, кераміка, картини зі шкіри, вишивка, текстильні картини, обереги, в'язання та народні музичні інструменти, які звучними мелодіями грали в руках автора. Доповнювали святкову експозицію більш сучасні види мистецтва, такі як вишивка стрічками, батік та орігамі.
Як завжди, велика кількість гостей свята збиралася біля майстер-класу з гончарства, який проводив один з керівників студії Центру народних ремесел. Бажаючі могли навіть спробувати свої сили у цьому цікавому виді творчості.
Різнобарвні та різножанрові роботи, виконані олійними та акварельними фарбами від народного аматорського об'єднання художників «Деснянська палітра» уже здалеку привертали увагу поціновувачів живопису.
Свою творчість представляв і народний клуб декоративно-прикладного мистецтва «Княжа скарбниця», що діє при Новгород-Сіверському РБК. Виставкова експозиція об'єднання поєднувала у собі цілий спектр видів мистецтва і демонструвала високий творчий рівень учасників клубу.
Цікавою та різноплановою була концертна програма за участю Чернігівського філармонійного центру та аматорів сцени району.
Мальовничі пейзажі Новгород-Сіверського краю, велична краса міста і талановиті творчі особистості Чернігівщини разом створили незабутнє святкове дійство, що надовго залишить у серцях відвідувачів теплі та приємні почуття.

Цупко А.В.,
провідний методист ОНМЦКіМ
фото Леоніда Віленського





.

























Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 1108 | Додав: Irina | Теги: літературно-мистецьке свято «Нетлін, Новгород-Сіверський | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.