Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2015 » Липень » 1 » "Вінок дружби"
"Вінок дружби"
15:34
З 25 по 29 червня 2015 року у місті Бобруйську Могильовської області (Республіка Білорусь) проходив XIII Міжнародний фестиваль народної творчості «Вінок дружби».
Яскрава культурно-мистецька подія, як і завжди, була направлена на розвиток і зміцнення міжнародних культурних зв'язків, популяризацію народної творчості та традицій. Цього року фестиваль проходив під девізом «Фестиваль дружби - за мир і злагоду без кордонів».
Активну участь у святковому заході взяли майстри з Чернігова, які на високому рівні представили нашу область на міжнародному рівні. Народні умільці продемонстрували свої творчі напрацювання у кількох видах мистецтва: художній розпис, кераміка, декупаж, авторські ляльки, обереги, домовички і т.д. Учасниками святкової виставки стали: Маріанна та Олександр Ваценко, Олена Шубенко, Світлана Фалалєєва, Олександр Тесленко та Ольга Садова.
Історія цього, без перебільшення, захоплюючого свята бере початок з 1996 року. Саме тоді відбувся фестиваль автентичного фольклору Білоруського Придніпров'я, у якому взяли участь близько 30 автентичних ансамблів з Білорусі та України. У наступні ж роки розширилася не тільки географія фестивалю, але і його зміст та наповнення. З 2003 року столицею фестивалю «Вінок дружби» став багатонаціональний Бобруйськ. У місті з багаторічною історією глибоко переплелися різні національні культури, які й надали йому неповторний колорит і особливий шарм.
У цьому році у рамках XIII Міжнародного фестивалю народної творчості «Вінок дружби» відвідали представники близько 20 країн з чотирьох континентів - народні колективи і професійні солісти з Південної Америки, Африки, країн Європи та Азії. Окрім представників Білорусі, учасниками фестивалю стали гості з України, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Гани, Італії, Іспанії, Казахстану, Колумбії, Китаю, Естонії, Росії, Куби, Латвії, Туреччини, Польщі, Мексики, Північного Кіпру, Словаччини, США. Всі вони до гостинного Бобруйська, щоб радували своїм мистецтвом жителів і гостей грандіозного святкового дійства.
Уже традиційно під час фестивалю працювало «Містечко майстрів», у якому взяли участь понад 400 народних майстрів і ремісників з Білорусі та багатьох інших країн. Тут можна було переглянути не лише найрізноманітніші вироби з традиційних та сучасних видів народної творчості, а й побачити процес їх створення на цілій низці цікавих майстер-класів, що проводилися майстрами з Будинків ремесел, і на яких гості виставки-ярмарки могли спробувати власні сили у виготовленні виробів з різних напрямків декоративно-прикладного мистецтва. Автентичні та традиційні види ремесел - гончарство, різьблення по дереву та каменю, соломо- та лозоплетіння, вишивка, ковальство, ткацтво, текстильна лялька, а також сучасні - декупаж, квіллінг, фелтинг, тістопластика, бісероплетіння, батик, вишивка стрічками, флористика – це далеко не повний перелік представлених під час фестивалю видів народного мистецтва.
У дні свята величезним концертним майданчиком стало все місто, на вулицях якого проходили виступи артистів, театралізовані вистави, конкурси, спортивні змагання, свята національної кухні з дегустаціями страв і багато іншого. Адже фестиваль - одне з найбільших подій у житті міста і вже давно став візитною карткою Бобруйська.
Міжнародний фестиваль народної творчості «Вінок дружби» збирає під своїм крилом представників цілих континентів. За всю історію фестивалю тут побували майже 10 тисяч учасників з усіх куточків світу. Приїжджаючи до Бобруйська, вони знаходили тут нових друзів і забирали с собою додому добрі почуття, гарні враження та емоції і бажання повертатися на фестиваль «Вінок дружби» і в наступні роки.

Підготувала
провідний методист
Цупко А.В.










Категорія: Міжнародні заходи | Переглядів: 945 | Додав: Irina | Теги: Бобруйськ, майстри Чернігівщини | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.