Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Листопад » 14 » Літературні здобутки, якими має пишатись Україна
Літературні здобутки, якими має пишатись Україна
15:40
Автор оповідань та поезій, трьох романів «Дар предков», «Расстреляное солнце», «Проклятие белого лебедя» Світлана Новик 12 листопада у музеї-заповіднику М.Коцюбинського презентувала свій черговий твір «Свершение». Вміло і захоплююче, за короткий термін часу, письменниця передала головні сюжетні лінії нового роману, в якому піднімається віковічна боротьба добра і зла. Для того щоб дослідити і зробити відповідні висновки їй довелось вивчити і проаналізувати дуже багато історичної, біблійної, художньої літератури та архівних документів.
Основну тему книги, пов’язану з життям і творчістю художника-сюрреаліста Марка Шагала, доповнила своїми дуже цікавими, реальними спогадами від пізнання його виставкових шедеврів в Ізраїлі т а інших країнах світу, директор благодійного єврейського фонду «Хесед Естер» Ліпкіна Ірина Іллівна.
Поринути в різні течії пошуку істини та містичних зв’язків героїв роману допомагали у своїх виступах люди, яким випала честь прочитати книгу до її презентації. Це – голова Чернігівської міської громадської організації «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри» Галина Михайлівна Ворожбит, яка крім незаурядного таланту білоруски за походженням, поетеси і письменниці Світлани Новик, відмітила її неабиякі здібності по веденню господарської діяльності та любителя флори і фауни. Голова спілки «Содружество муз» поет Михайло Ілліч Кушніренко та бібліограф відділу краєзнавства Солонікова Вікторія Іванівна Чернігівської обласної універсальної бібліотеки ім. В.Г.Короленка зробили широкий аналіз твору, та дали високу оцінку.
Історик, сценаріст Віталій Топчій за попереднім романом «Проклятие белого лебедя» (в якому йде мова про генерального обозного війська Запорізького, ктитора Єлецького монастиря Василя Дудіна – Борковського) написав п’єсу і має надію поставити її в театрах Чернігова і не тільки.
Завзята, сучасна і відповідальна молодь, координатори і організатори молодіжного форуму «Гава» домовились з Світланою Новак про співпрацю в їх нових творчих інформаційно-просвітницьких проектах.
З появою на світ «Свершения», вітала авторку провідний методист по роботі з національними меншинами «КЗ» Обласний методичний центр навчальних закладів культури і мистецтв Поліна Іванівна Борщенко. Основне її побажання - стати в один ряд з відомими білоруськими письменниками, такими як: Янка Купала, Якуб Колос, Андрій Федоренко, Наталка Бабіна, Світлана Алексієвич, та ні в якому разі не спинятися на високій нагороді, яку Світлана Новик – чернігівська письменниця з білоруським корінням отримала на міжнародному конкурсі «Краща книга року в Німеччині». На даному конкурсі було представлено понад 800 російськомовних творів із різних країн світу, але саме роман нашої Світлани Новик «Проклятие белого лебедя» (про Чернігів) в номінації «Об’ємна проза» посів почесне 3 місце і нині іменується «Кращою книгою 2016 року». А головне,що поруч припис –"Переможець - країна УКРАЇНА".

Інформація та фото провідного методиста
по роботі з національними меншинами
Поліни Борщенко.











Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 761 | Додав: lena | Теги: Світлана Новик «Свершение» | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.