Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2017 » Березень » 21 » Потяг Єднання України «Труханівська Січ» на Чернігівщині
Потяг Єднання України «Труханівська Січ» на Чернігівщині
22:00
Протягом березня місяця в Україні проходить масштабний захід з національно-патріотичного виховання молоді Потяг Єднання України «Труханівська Січ». Це всеукраїнська акція, яка проходить вп’яте за ініціативи волонтерів та громадських діячів і об’єднала понад 280 українців. Переважна більшість з них – молодь, яка піклується про власне майбутнє, прагне налагодити прямий діалог з однолітками в різних містах країни та вчитися спілкуватися з органами державної влади. Старт акції відбувся 9 березня у Києві. Перший потяг прямував до Донецької області, другий — до Луганської, третій — у західні регіони країни, четвертий — у південні. Активісти в різних областях проводять зустрічі, семінари, тренінги, спілкування та диспути за обраними ними темами.
Учасники 5-го потягу — переважно студенти та волонтери з Вінницької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Запорізької, Київської, Черкаської, Чернігівської та Дніпропетровської областей.
20-21 березня у рамках програми 5-го етапу Потягу Єднання України відбулися заходи у Чернігівській області. Зустрічали гостей в м. Батурині Бахмацького району, де вони мали змогу відвідати Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» з його безцінними пам’ятками історії, архітектури, культури, археології і природи. Наступною зупинкою агітпоїзду була станція Крути Борзнянського району, яка закарбувалася в історії України кривавими подіями, коли декілька сотень молодих українських патріотів — курсантів 1-ї Київської військової школи імені Богдана Хмельницького, студентів-добровольців, місцевих козаків, захищаючи Київ, зійшлися у нерівному двобої з кількатисячним загоном більшовицької армії. В пам’ять загиблим героям була відправлена поминальна літія та покладання квітів на території меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».
Прибувши до Чернігова, на учасників Потягу Єднання чекав насичений графік заходів: покладання квітів до меморіальних стел загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні, спілкування з представниками громадської організації «Єдина родина Чернігівщини»; презентація досвіду роботи з національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Чернігівській області та перегляд і обговорення фільму «Спадок нації» (м. Чернігів, Кіно-культурний центр з національно-патріотичного виховання дітей та молоді); зустріч із керівництвом облдержадміністрації та молодіжним активом області; зустріч з волонтерами Єдиного волонтерського центру; зустрічі зі студентами ВУЗів та з учнями Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Підбиваючи підсумки, треба зазначити, що офіційною позицією організаторів Потягу Єднання є незалежність, самостійність, демократичність та сучасність України, а основною метою патріотичної акції є спілкування, отримання практичного досвіду в різних напрямках, вміння цивілізовано відстоювати свою позицію, спілкування з органами влади. Це чудовий проект, який поєднав людей зі Сходу, Заходу, Півдня, Центру нашої великої країни.

Інформацію підготувала
провідний методист
з інформаційної діяльності
Лілія Запорожець
Фото Миколи Дульцева
та Леоніда Віленського


































Переглядів: 662 | Додав: lena | Теги: Потяг Єднання України «Труханівська | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.