Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2018 » Березень » 23 » День поезії з білоруською діаспорою
День поезії з білоруською діаспорою
12:15
Всесвітній день поезії, 21 березня, дата якого була затверджена в 1999 році сесією ЮНЕСКО, в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулись «Поетичні посиденьки», за участю української письменниці та поетеси з білоруським корінням Світлани Новик, активістами Чернігівської міської громадської організації «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри», та юними знавцями і любителями поезії - студентами профтехучилища.
Бібліотекар - ведуча Ольга Костенко, в сучасному молодіжному стилі, провела екскурс принадами відвідування бібліотек, цікаво і переконливо розповіла про перевагу друкованої книги, та, роздавши формуляри, запросила поповнити ряди читачів.
Далі голова білоруської спілки Ворожбит Галина Михайлівна ознайомила всіх присутніх з представленими на виставці експонатами білоруського образотворчого мистецтва, розповіла про 15-річчя існування спілки та її досягнення в роботі. Зі змістом та тернистим шляхом створення високодуховних, добрих і талановито написаних Світланою Новик романів (а їх сім), ознайомила сама письменниця і поетеса - автор філософсько-психологічних і ліричних віршів. Тепло, зворушливо, щемно і проникливо віднеслась молодь до літературної сповіді талановитої українки-білоруски, в якої, за її словами, «Дві Батьківщини».
Оплесками присутні вітали інформацію про те, що роман «Прокляття білого лебедя» про нашого знаменитого земляка Василя Дудіна - Борковського приніс пані Новик і Україні перемогу в всесвітньому літературному конкурсі , який відбувся в Німеччині.
Активісти діаспори читали вірші білоруських та українських поетів, проводили вікторини та конкурси на знання історичних та географічних подій Республіки Білорусь. Спілкування видалось по – весняному теплим,
домашнім.








Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 730 | Додав: lena | Теги: «Білоруське національно-культурне т | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.