Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2020 » Квітень » 13 » Проєкт:«Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині»
Проєкт:«Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині»
22:27
Обласний центр народної творчості запускає проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині». Мета проєкту – познайомити поціновувачів аматорського мистецтва з відомими «зразковими» та «народними» колективами області, розповісти про творчий шлях керівників та залучити суспільство до народної творчості.
Отож, до Вашої уваги розпочинаємо проєкт.
Багата талантами Чернігівська земля, наші земляки володіють вагомим творчим потенціалом, який втілюють у життя працівники культури та аматори народного мистецтва.
Одним із фундаторів музичної, пісенної культури на Чернігівщині, збирачем фольклору, Заслуженим працівником культури України, Лауреатом обласних премій імені Григорія Верьовки (1989р.), імені Бориса Гринченка (1997р.), Фонду Культури України (1994) є наш славетний земляк - Василь Іванович Полевик.
На його честь, в 2010 році був заснований Обласний фольклорний фестиваль – конкурс імені Василя Полевика. Протягом 9 років поспіль, в м. Сновську та с. Займищі, відбувається фестиваль-конкурс, на якому найкращі фольклорні колективи презентують пісенні надбання відомого фольклориста.
Його творчість назавжди залишиться в пам’яті народній, в серцях шанувальників української музичної спадщини, яка поповнила скарбницю народної творчості України.
З легкої руки фольклориста створилися та побачили світ десятки аматорських колективів області які і сьогодні несуть народну пісню, продовжуючи традиції Василя Івановича.
Українська етнічна народна пісня стала справою життя Василя Івановича і його фольклорна спадщина – це історія звичаїв, обрядів та традицій усної народної творчості Чернігівщини, які будуть вічно жити в віках.







Переглядів: 388 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.