Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Лютий » 2 » Триває проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині». Знайомтеся: народний аматорський ансамбль тро
Триває проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині». Знайомтеся: народний аматорський ансамбль тро
11:35
Ансамбль троїстих музик «Перець» був створений у 2013 році при Ніжинському районному будинку культури. Почесне звання «народний аматорський» колективу присвоєно 18 грудня 2016 року. Керівник ансамблю – Ярослав Петрик.
Вік учасників – від 25 до 38 років.
Інструментальний склад ансамблю – баян, сопілка, скрипка, контрабас, ударні й шумові інструменти.
У репертуарі троїстих музик багато різноманітних народних, авторських та сучасних танцювальних і пісенних мелодій. Ансамбль веде активну концертну та фестивальну діяльність, завжди бере участь у всіх районних святах, заходах, творчих звітах Ніжинського району. Також колектив – постійний учасник районних та обласних культурно-мистецьких заходів, завдяки чому знайшов своїх шанувальників.
Головна мета ансамблю – емоційно передати глядачеві дух українських мелодій, сюжети народного життя, звичаї та обряди нашого народу за допомогою українських інструментів.
Цей творчий, безмежно талановитий колектив підкорює слухачів блискучою віртуозністю, чутливим мелодизмом і високим професіоналізмом. Троїсті музики – це український колорит, яскраве та майстерне виконання музичних композицій, феєричне свято у кращих народних традиціях.
Народний аматорський ансамбль троїстих музик «Перець» – один із найвідоміших творчих колективів Ніжинщини. Прагнення і вміння всіх без винятку учасників цього ансамблю узгоджувати свою творчість зі співочими традиціями українського народу, незгасиме бажання служити йому своїм мистецтвом створює «Перцю» добру славу, не дозволяє зупинятися на досягнутому, допомагає підкоряти все нові й нові мистецькі вершини.
Зберігати, відтворювати і примножувати багатовікову культуру Полісся та всієї України, яскраво доносити її до людства у найвищому художньо-естетичному втіленні – основне завдання всіх без винятку учасників народного аматорського ансамблю троїстих музик «Перець». І це завдання колектив успішно виконує, про що свідчать його численні здобутки й виступи:
- участь в обласній конференції «Актуальні проблеми розвитку народного інструментального мистецтва в контексті профільної підготовки керівників аматорських інструментальних колективів»;
- участь в обласному фестивалі «Батурин FEST»;
- участь у VІ фестивалі фольклору та родинної творчості «Народна пісня душу зігріває» (Сосниця);
- участь у районних заходах;
- участь у заходах громади.
Ансамбль «Перець» має відзнаки відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Талалаївської сільської ради.

А тепер настав час ближче познайомитися з керівником цього чудового колективу Ярославом Петриком.
Рік народження – 1985-й. Освіта – вища. У 2005 році закінчив Ніжинське училище культури і мистецтв ім. М. Заньковецької (спеціальність «Народні інструменти»), а у 2010-му – Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Фольклористика».
Працює в ансамблі троїстих музик «Перець» з часу його заснування. За цей час зарекомендував себе як досвідчений компетентний фахівець і творча особистість. Має гарні організаторські здібності, креативне мислення, розвинуте почуття обов’язку та професійної відповідальності. Активний, емоційний, вимогливий до себе. Постійно займається самоосвітою, працює над підвищенням свого професійного рівня. Протягом багатьох років підтримує в колективі товариські стосунки, виховує відповідальність і взаємоповагу. Доброзичливий, неконфліктний, комунікабельний, про що свідчать його хороші взаємини з колегами й керівництвом.
Ярослав Іванович – дуже працьовита людина. Він завжди у творчому пошуку. Принцип умілого керівника – творчий підхід до виконання будь-якої роботи, а винагородою за це завжди стає висока результативність.

Щиро дякуємо за надані матеріали Будинку культури Талалаївської ОТГ Ніжинського району!


Переглядів: 42 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.