Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Лютий » 16 » Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині» триває
Проєкт «Відомі постаті становлення та розвитку аматорського мистецтва на Чернігівщині» триває
11:08
І знову з нами Будинок культури Талалаївської сільської ради, що в Ніжинському районі. Про два чудові колективи з «приперченими» назвами ми вже розказували. А сьогодні, шановні друзі, пропонуємо до вашої уваги розповідь про юних талантів – зразковий аматорський хореографічний колектив «Полісяночка».
Цей колектив – єдиний у громаді, що має почесне звання «зразковий аматорський». Тут займаються діти від 4 до 16 років. Нині в колективі понад 40 вихованців і 3 групи – молодша, середня та старша.
У репертуарі «Полісяночки» – найрізноманітніші хореографічні композиції різних танцювальних стилів. Це твори народної, сучасної, класичної та бальної хореографії. Кожна постановка оригінальна і неповторна, завдяки чому учасники колективу розширюють свої творчі обрії. Юні танцюристи органічно поєднують первісні чари народної хореографії з новизною танцювальних стилів.
З моменту заснування колектив бере активну участь у всіх районних культурно-масових заходах, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах та фестивалях дитячої творчості. Вихованці «Полісяночки» завжди посідають призові місця. Серед нагород юних танцюристів – почесні грамоти лауреатів, дипломантів, переможців. Статус зразкового колектив здобув у 2010 році.
Зразковий аматорський хореографічний колектив «Полісяночка» неодноразово ставав призером обласного фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва. А ще були ІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв UNIVERSE of arts (Одеса); Міжнародний танцювальний конкурс «Територія танцю»; Всеукраїнський фестиваль-конкурс мистецтв «Мистецька мозаїка» (Яремче); ІV фестиваль фольклору та родинної творчості «Народна пісня душу зігріває» (Сосниця); обласний фестиваль «Батурин FEST»; дистанційний конкурс «Я УКРАЇНА». І всюди – успішні виступи. Юні таланти сяють, мов ясні зірочки. А інакше й не можна, коли робиш улюблену справу.
Нині «Полісяночка» не зупиняється на досягнутому. Учасники колективу та його керівниця постійно прагнуть до нових висот. Як підсумок – нові концертні програми, нові хореографічні композиції, нові здобутки, злети й перемоги.

Хто ж очолює цей прекрасний колектив? Обдарована й талановита молода пані. Далі – саме про неї.
Ім’я – Марія Михальська. Рік народження – 1989-й. «Полісяночкою» керує з 2012 року. Грамотна фахівчиня, вміє згуртувати дітей і повести за собою. Справжня ентузіастка своєї справи, пані Марія постійно перебуває у творчому пошуку, передає потенціал свого хисту юним вихованцям.
Марія Олександрівна – випускниця дитячої школи мистецтв при НУКіМ ім. М. Заньковецької. Закінчила Ніжинське училище культури і мистецтв ім. М. Заньковецької й Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Марія Михальська завжди була активною учасницею художньої самодіяльності, постійно цікавиться національними та світовими надбаннями в галузі хореографії, що дає їй змогу на високому рівні проводити заняття з творчим колективом і, звичайно, пишатися досягненнями своїх вихованців.
Пані Марія має заслужений авторитет серед учасників колективу та їхніх батьків. Її поважають керівництво та колеги.
Марія Олександрівна постійно працює над новими постановками, прагне до нових творчих вершин виконавської майстерності. Результатом цієї роботи стає створення цікавих хореографічних композицій. Хореограф добирає до кожного танцю музичний супровід і розробляє барвисту палітру костюмів, які були гідно оцінені глядачами та журі багатьох конкурсів і фестивалів.
За ініціативи Марії Михальської започатковано відкритий районний дитячий конкурс краси «Красуня Ніжинщини». Пані Марія – незмінна постановниця цього конкурсу, який уже чотири рази проводився для дітей Ніжинського району. Це справжнє свято дитинства, краси й талантів. Конкурс «Красуня Ніжинщини» щороку доводить, що діти у громаді культурно розвинені, артистичні, непересічні й талановиті.
За значний внесок у розвиток культури району та високу професійність Марію Олександрівну неодноразово нагороджували грамотами й подяками Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, Ніжинської районної державної адміністрації та Ніжинської районної ради.
У 2019 році Марія Михальська нагороджена Почесною грамотою та нагрудним знаком Чернігівської обласної ради, медаллю «За заслуги перед районом» Ніжинської районної ради, Почесною грамотою Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.
Мета очільниці колективу – відродження, збереження й розвиток народної та сучасної хореографії, залучення дітей до національних культурних надбань, сприяння індивідуальному становленню юних талантів завдяки цінностям хореографічного мистецтва. Пані Марія прагне формувати у своїх вихованців елементи основ хореографічної культури, збалансовувати в кожній дитині фонд її бажань з інтересами, смаками, любов’ю до мистецтва танцю, виховувати в учнів почуття поваги до своєї праці, розуміння її складності й важливості для майбутнього утвердження у світі дорослих.
Зберігати, відтворювати і примножувати багатовікові хореографічні досягнення, яскраво доносити їх до глядачів – головне завдання всіх без винятку учасників цього прекрасного колективу та його талановитої енергійної керівниці. Зразковий аматорський хореографічний колектив «Полісяночка» щоразу успішно досягає обраної мети, по праву вважаючись одним із провідних мистецьких колективів Ніжинщини.
Щиро дякуємо за надані матеріали Будинку культури Талалаївської сільської ради Ніжинського району!


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 50 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.