Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Лютий » 23 » Відкриття персональної виставки робіт Наталії Войстрикової
Відкриття персональної виставки робіт Наталії Войстрикової
16:35
23 лютого в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулось відкриття персональної виставки робіт керівника студії відділу розвитку народних ремесел та художніх промислів КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР Наталії Войстрикової «Про земне».
Наталія Войстрикова – родом із Чернігівщини. Вона народилася 4 червня 1966 року у Сновську. 1987 року закінчила Косівський технікум народних художніх промислів імені В.І.Касіяна за спеціальністю «Майстер художньої обробки шкіри». Після закінчення працювала творчим майстром, художником-оформлювачем на виробництві, викладала в ДХШ міста Чернігова. З 2006 року працює керівником студії художньої обробки шкіри в Центрі народних ремесел для дітей та юнацтва.
Наталія Войстрикова є постійним учасником Всеукраїнських, обласних, міських виставок декоративно-прикладного мистецтва, симпозіумах.
Виставкову експозицію склали тридцять дві роботи з декоративно-прикладного мистецтва (витинанки, вироби зі шкіри, живописні твори), які демонструють колорит пейзажів та самобутність архітектури нашого краю.
Картини, створені протягом останніх десяти років, розкривають різні етапи становлення та зростання художниці, її творчі задуми та сміливі експерименти у прагненні розширити можливості власної живописної мови.
Витинанки, які були представлені на виставці, вражають як своєю об’ємністю, так і деталізацією. Особливість її техніки – симетрія. Свої витинанки майстриня робить винятково вручну. Мисткині вдалося не лише відродити давнє українське ремесло витинанки, але й перетворити його на сучасне мистецтво, яке передає на майстер-класах підростаючому поколінню.
Барвисті мотиви пейзажів відтворюють духовно-емоційну складову творчості автора і є джерелом натхнення для майбутніх молодих митців.
У своїх роботах Наталія Войстрикова відходить від строгої заданості форм і тла, що властиве класичному підходу. Кожен твір Наталії Миколаївни – це бесіда, особливим співрозмовником якої є колір. За допомогою кольору авторка розставляє акценти. Тому кожній її картині властивий своєрідний ритм, що створюється завдяки досконалому поєднанню кольорів. Дійсно, білі чи блакитні вставки створюють відчуття простору, світла, повітря, а червоний колір асоціюється з теплом, вогнем, заходом сонця.
Від цього і назва виставки «Про земне»….
Колектив КЗ «Обласний центр народної творчості» ЧОР вітає із знаменною творчою подією керівника студії «Художня обробка шкіри, образотворчого мистецтва» відділу розвитку народних ремесел та художніх промислів та бажає Вам подальших творчих успіхів, енергії та радості у Вашій роботі!















Переглядів: 53 | Додав: lena | Теги: Наталія Войстрикова | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Лютий 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.