Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Серпень » 19 » Проєкт «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною»
Проєкт «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною»
12:57
До проєкту «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» долучилася Мринська громада. Представляємо творчість Олени Мариненко.
Я народилася в маленькому селі,
де журавлі купаються у росах,
гудуть джмелі у сонячних покосах,
радіють вишні в маминім вікні...
Саме так описує у своїх віршах поетка-аматорка маленьку батьківщину, де з’явилася на світ і виросла, де залишила солодкі спогади дитинства й терпкий присмак першого кохання...
А народилася Олена Мариненко в селі Плоске Носівського району 26 червня 1976 року. Провчившись до 5-го класу у Плосківській середній школі, разом із родиною переїхала до сусіднього села Мрин. Здобула середню освіту у Мринській ЗОШ І–ІІІ ступенів. Навчалася в Ніжинському училищі культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, по закінченні якого отримала диплом з відзнакою і спеціальність – режисер театралізованих масових свят та обрядів. Рік навчалася на курсах масажу, як результат – диплом масажиста загального й лікувального масажу.
Далі – робота в сільському будинку культури художнім керівником, а за сумісництвом – заввідділу соціальної роботи та листів у районній газеті «Носівські вісті». Тут і почалися перші проби пера й навчання в Ніжинському державному університеті імені М. Гоголя на філологічному факультеті. Друкувалася у місцевих виданнях (сільський бюлетень «Літературний Мрин», де вела свою рубрику «Віршовані рецепти простих і знайомих страв»), писала вірші, прозу, поздоровлення на замовлення, навіть пісні. Певний період працювала у школі. Наразі вже 23 роки – директорка Мринського будинку культури, учасниця народного аматорського ансамблю української пісні «Молодички».
Олена Мариненко – активна учасниця всіх соціокультурних заходів, фестивалів та конкурсів. Сама пише сценарії до всіх тематичних заходів, вибудовує концепцію, театралізацію. Друкувалася у двох виданнях – це збірки «Соборність сердець» і «Миттєвості життя». До відкриття у Мринській громаді Алеї Героїв пані Олена написала 15 присвят кожному загиблому воїну громади. Вірші на воєнну тематику почала писати з моменту повномаштабного вторгнення росії в Україну.
– Це найболючіша тема, – зізнається Олена Мариненко (поетичний псевдонім – Олександрова). Бо що може бути жахливіше за війну?.. Хіба що її наслідки...
Посилання на відео: https://drive.google.com/.../1QSxoCDGsBqOEEJE...







Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 22 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Серпень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.