Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Вересень » 13 » Зустріч колективу закладу з психологинею Інною Чистенко
Зустріч колективу закладу з психологинею Інною Чистенко
10:13
11 вересня в КЗ "Обласний центр народної творчості" відбулася зустріч колективу закладу з психологинею, координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" Інною Чистенко.
Пані Інна детально розповіла про цю програму, про передумови її появи (наразі у людей багато втрат, горя, тривог, переживань, тому виникла потреба в цій програмі), звернула увагу на те, де можна детальніше прочитати про неї в інтернеті, де знайти практичні вправи для відновлення психологічного здоров’я, щоб потім скористатися ними.
У ході бесіди фахівчиня зробила акцент на таких моментах: "Кожна людина – це Всесвіт", "Важливо – живі зустрічі", а також наголосила, що ця програма ініційована першою леді Оленою Зеленською.
Взагалі українські люди дуже стійкі. 75 відсотків відновлюються самостійно, але 25 потрібне ментальне оздоровлення і допомога в цьому.
Цікавими були практичні вправи. На початку зустрічі учасники тренінгу вибрали картки, які асоціюються з їхніми відчуттями нині, потім виконували різні дихальні вправи для зняття стресу, хвилювань. А ще – малювали. Це був тест "Психогеометричний малюнок", де потрібно було за допомогою трьох фігур – кола, квадрата, трикутника – зобразити людину, використовуючи десять таких елементів. Звісно, всі деталі в такому малюнку мають значення.
Також Інна Григорівна дала корисні поради, як позбутись агресії та що потрібно робити у випадках її раптового виникнення...
Найбільше сподобалися всім такі психологічні установки: "на початку кажіть новину хорошу...", "намагайтеся відчувати побільше позитивних моментів" і "має бути висока пізнавальна активність". А ще дуже допомагає позбутися негативу вміння "підмічати момент" (пам’ятати про важливість уваги до деталей).
Наприкінці заходу його учасники отримали домашнє завдання: знайти три позитивні речі за день і поділитися ними в робочому чаті.
Щиро дякуємо пані Інні за професійність і доброзичливість! А головне – ця подія матиме продовження, бо, як виявилося, півтори години колективного спілкування з психологом – замало. Тому з нетерпінням чекаємо на наступні зустрічі.













Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 17 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Вересень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.