Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2014 » Листопад » 14 » Подвійне свято ніжинських поляків
Подвійне свято ніжинських поляків
17:29
11 листопада на відзначення Дня незалежності Республіки Польща та 15-річчя Ніжинської культурно-просвітницької спілки поляків «Астер» у місті над Остром відбулися урочистості та мистецькі заходи, організовані керівництвом Спілки та Центру польської культури.
Учасники та гості подвійного свята відвідали католицький храм святих Петра і Павла, поклали квіти біля пам’ятника померлим на польському меморіалі, побували в Центрі польської культури.
Директор Центру та голова Спілки поляків Фелікса Белінська розповіла про історію керованої нею організації та здобутки, з якими вона підійшла до Дня незалежності Республіки Польща..
Винуватців свята тепло привітали заступник голови Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Олександр Левочко, директор обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Надія Заваліна, наголосивши у своїх виступах на тому, що за роки свого існування Спілка поляків «Астер» стала добре знаною на теренах Чернігівщини своєю активністю у мистецьких заходах, зокрема у фестивалі «Поліське коло», що, безумовно, сприяло взаємозбагаченню української та польської культур.
А те, що польська культура високо тримає свою марку і варта запозичень, підтвердила багата концертна програма, у якій прозвучали сучасні і народні польські пісні, поетичне слово; замилували своєю динамічністю національні танці.
Більщість номерів концертної програми виконав ансамбль «Гвяздечка».
Милували слух і музичні інструменти: фортепіано (Шопен у виконанні І.Ростовської) та скрипка (дует Пархоменко і Резан).
В офіційній програмі також були присутні художні номери. У виконанні уже згаданого ансамблю «Гвяздечка» (керівник – Катерина Ровенчин) прозвучали гімни України та Польщі, патріотична пісня «Нєподлеглость» (вик. О.Пархоменко) та вірш «11 листопада» (чит. В.Мальцев).
У святі взяли участь голова Ніжинської районної ради Олег Бузун та начальник управління культури Ніжинської міської ради Валерій Примаченко.

Вл. інф.













Категорія: В єдиному колі | Переглядів: 779 | Додав: Irina | Теги: Для Лучших Вечеринок | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.