Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Червень » 06
Травень для Ніжинської Спілки поляків видався урожайним в плані мистецьких подій. Наприкінці травня до Ніжина завітали гості з Києва - пані Агнєшка Рончка, Консул Р. Польща в Києві, пані Радник Емілія Ясюк, перший радник посла Р. Польща в Києві з наукових питань, Станіслав Пантелюк, головний редактор газети Дзєннік Кійовські, Анжеліка Плаксіна, кореспондент газета Дзєннік Кійовські. Гостей зустріли на центральній площі Ніжина, показали славетні місця міста – Музей рідкісної книги, римсько-католицький Храм св. Петра і Павла. Поклали квіти до Польського меморіалу.
Перлиною дня став фестиваль польської культури, який в цьому році носив назву «Фестивалю дружби» і був присвячений 25-ій річниці Незалежності України.
Епіграфом до фестивалю стали слова ніжинського поета О.Є. Гадзинського:

І приязнь в душах озоветься,
І житимуть добросусідськи
І укра ... Читати далі »
Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 806 | Додав: Irina | Дата: 06-Червня-2016 | Коментарі (0)

4 червня у Чернігівському міському Палаці культури відбувся відбірковий конкурс XIV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики. Дає змогу нашій державі інтегруватися у світовий культурний простір, допомагає нашим виконавцям досягнути конкурентоспроможності.
Організаторами заходу, до числа яких входив і обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв цього року зібрав близько 50 заявок на участь у конкурсі. У відбірковому турі чернігівці продемонстрували свої здібності у чотирьох жанрах: автентичного фольклору, популярної, акустичної, рок-музики. Cуддівська Рада протягом 12 годин у Міському палаці культури у складі 5-ти осіб об’єктивно оцінило здібності к ... Читати далі »
Категорія: Фестивалі | Переглядів: 769 | Додав: Irina | Дата: 06-Червня-2016 | Коментарі (0)

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.