8 грудня 2016 відбувся майстер-клас по виготовленню пряникової дощечки, від студій "Декоративної різьби" у Центрі народних ремесел для дітей та юнацтва. Історія пряника сягає далеко в минуле, пряник був одним з найулюбленіших ласощів, основний його інгредієнт - мед, а духм'яність йому надавали висушені ягоди, трави та корені. Жодне свято не обходилось без пряника: Новий рік, Різдво, весілля тощо.
Керівник студії декоративної різьби Олександр Сіроштан, ознайомив учнів з виготовленням дерев'яної форми для смачного різдвяного печива.
Варто пам’ятати, що така делікатна справа, як випічка пряників, не терпить поспіху! Тож приступати до роботи треба в доброму гуморі і з достатнім запасом часу – тоді Ваші пряники то
...
Читати далі »