Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2016 » Грудень » 21 » Поетично-пісенна акція до Дня Святого Миколая в Чернігівському військовому госпіталі
Поетично-пісенна акція до Дня Святого Миколая в Чернігівському військовому госпіталі
10:41
20 січня у Чернігівському військовому госпіталі відбулася поетично-пісенна акція, котру підготували та провели учні 1-5 класів Чернігівської ЗОШ №25 (І ступеня) – директор Кириленко Наталія Миколаївна.
Дітворою та їх батьками були зібрані подаруночки, смаколики, малюнки, листівки з вітаннями до Дня Святого Миколая, а також яскраво підготовлені віршовані рядки для військовослужбовців, учасників АТО, що проходять лікування у даному медичному закладі. Такого формату заходи для наших героїв війни на Сході України дуже потрібні і завжди сприймаються з великою радістю в очах солдат і офіцерів, котрі захищають наш мир та спокій.
Поетичну пісенну акцію відкрив депутат Чернігівської міської ради, голова Чернігівської міської організації ВО «Батьківщина» Юрій Власенко, привітавши присутніх військовиків, солдатів строкової служби, учасників АТО з Днем Святого Миколая та Різдвяно-новорічними святами, побажавши здоров»я, найшвидшого одужання та вручивши подарунки присутнім зброярам.
Далі розпочалась саме головне дійство для нашим шанованих армійців, а саме виступи вихованців Чернігівської ЗОШ №25 І ступеню. Школярі, завдяки фаховим, творчим, педагогічним зусиллям педагога-організатора Лесун Али Григорівни, котра на високому сценічному рівні і вела дану програму, а також слід сказати і про чималу творчу роботу, що провели й музичні керівники школи Мрії Олена та Михайленко Катерина, були оцінені всіма присутніми в святковій залі шпиталю бурхливими оплесками.
Дітворою були вручені нашим оборонцям малюночки, власноруч виготовлені вітальні листівки, та презентовані в концертній програмі вірші, пісні про нашу рідну Україну. Також на святі звучав музичний номер на інструменті домра, гарним та веселим моментом в вітальній концертній програмі був виступ Зайця Тимофія з гуморескою «Грицькова наука».
Неможливо обминути увагою в залі, котру здобув своїм виступом учасник АТО Сергій Зауров. Щирі оплески глядачів, від своєї мужньої, солдацької, душе-проймаючої рядками власної поезії , примусили присутніх проникнутися темою оборони власної країни бо його гарні.
Слід зазначити, що до даної доброчинної акції долучились і фахівці з Чернігівського Обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв, а саме лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів - фольклорне тріо «КАЛИТА» у складі Ольги Коцур, Оксани Пронченко та Ірини Лагойко з музичним супроводом Володимира Макеєва. Дівчата додали в концертій частині програми бадьорості та грайливості, своїми фольклорно-народними піснями, котрі записані ними саме на Чернігівщині.
До вітальної, і такої водночас потрібною акції, також долучились і такі небайдужі люди, котрі роблять доброчинні та благодійницькі кроки по відношенню до Збройних сил України у цей не простий для нашої країни час.
Це відомі особистості нашої Сіверщини: чернігівський підприємець Чуб Віталій, представники волонтерської організації «Жіноча сотня» м. Чернігова, ГО «МАРТ», Наталія Волинець від Чернігівського центру соціальних служб сім»ї, дітей та молоді, керівник Центру допомоги учасникам АТО Світлана Гарюнова-Любашевська, а також представник Департаменту Державної служби України у справах ветеранів війни та АТО Черешко Альберт Іванович. Завдяки підтримці вищезгаданих земляків присутні ушпеталені солдати, а також гості даного мистецького заходу, були задоволені, що саме дітвора вітала та створювала позитивний та святковий пісенно-поетичний настрій для оборонців.
Як сказала директор Чернігівської ЗОШ №25 І ступеню Кириленко Наталія Миколаївна, до цієї доброчинної поетично-пісенної акції дітвора долучилась з особливим запалом, проникливістю, переживаннями про нелегкі військові будні захисників України. Також малеча намалювала багато малюнків, вивчила чимало поетичних рядків, і заздалегідь готуючись до даного заходу – кожен день чекала на сьогоднішній виступ.
Наостанок слід зауважити про те, що зі слів в.о. начальника Чернігівського військового шпиталю Швеця Олега Володимировича підполковника Медичної служби, а також начальника медичної частини лікувального закладу Бойко Миколи Сергійовича, зусиллями нашого медичного персоналу, станом на сьогодні, надається різнобічна медична допомога нашим військовикам, учасникам АТО і ми горді за свою почесну медичну місію в загальнодержавному значенні.

Інформацію підготував
методист з музичного жанру
Обласного методичного центру
навчальних закладів
культури і мистецтв
Володимир Макеєв

Фото-репортаж - Дмитрій Шумар








Категорія: Події міста | Переглядів: 952 | Додав: denis | Теги: День Святого Миколая в Чернігівсько | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.