Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Березень » 13 » У проєкті «Масниця» з нами знову Прилуцький край з вельми цікавою розповіддю.
У проєкті «Масниця» з нами знову Прилуцький край з вельми цікавою розповіддю.
12:29
Масниця у Прилуках… Як це було

У Прилуках на Центральній площі щорічно відбувалося захопливе обрядове свято – ярмарок «Проводи Зими – зустріч Весни». Ця подія – одне з найулюбленіших зимових свят українців, і прилучани – не виняток.
Масниця – це час веселощів, насолоди від ласування млинцями та щирого спілкування. Кожен день тижня Масниці має свою назву, що вказує на конкретну дію або звичай, який слід виконати, тому учасники театральних колективів утілювали все це в театралізованому дійстві «Зиму проводжаєм, весну зустрічаєм», де звучали пісні, грали народні музики та виконувалися танці.
Гарний настрій на святі дарували колективи художньої самодіяльності міського будинку культури, майстри народного мистецтва, демонструючи свої ексклюзивні вироби. Традиційною кульмінацією «Проводів Зими – зустрічі весни» було спалювання опудала Зими. Цей обряд виконував театр вогню та світла «Агній» Прилуцького МБК, створюючи яскраве незабутнє видовище.
Особливого святкового колориту додавали святу-ярмарку конкурс художнього свисту, виступи гармоністів, дефіле дівчат у старовинних хустках «Така знайома і незнана українська хустка», святковий концерт «Здрастуй, веснонько красна», спортивні змагання «Козацькі забави», конкурси снігових фігур, ігри й веселі розваги. Так, популяризуючи народні звичаї та обряди, працівники сфери культури створювали чудовий настрій прилучанам і гостям свята!
Сподіваємося, такі свята будуть і надалі. Головне, щоб якнайшвидше настала Перемога!









Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 56 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.