Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Березень » 18 » Весело і ситно провели Масляну…
Весело і ситно провели Масляну…
13:34
16 березня в приміщенні Обласного центру народної творчості відбулися святкування з нагоди Масниці, адже це одне з найулюбленіших зимових свят українців. На свято були запрошені представники ГО «Спілка жінок Чернігівщини», яке було організоване для дітей ВПО.
Свято відбулось за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.
Великих зусиль в організації свята доклали ГО " Спілка жінок Чернігівщини", Голова Тетяна Роєва та представники Червоного Хреста: надали продукти для випікання млинців, вручили малечі подарунки та надали транспорт для приїзду аматорського колективу.
Директорка Обласного центру народної творчості Надія Заваліна висловила слова вдячності гостям та побажала всім гарного настрою.
З метою сприяння розвитку народної творчості, збереження та відродження національних традицій, популяризації української культури, провідний методист відділу маркетингу, аналізу і прогнозування основної діяльності закладів культури Маріанна Ваценко зробила дуже яскраву доповідь щодо історії свята. Також, за її участі, відбувся майстер-клас з випікання млинців. Саме млинці є основним символом Масниці. Традиція їх пекти існувала ще з давніх часів – часів поклоніння богам, а саме Богу Сонця – Ярилу, адже рум’яний млинець дуже схожий на літнє сонечко.
У яскравих українських костюмах під фольклорну музику з веселим настроєм та запальними піснями завітав жіночий ансамбль КЗ Центр дозвілля «Криниченька» (художній керівник – Раїса Потій) Киїнської ОТГ. У святкуванні Масниці брали участь не тільки дорослі, а й діти. Для них був запланований майстер-клас з випікання млинців та цікава розповідь керівника студії «Народна лялька» Аліни Каплюк про народну ляльку-мотанку. Адже вона з давніх-давен була оберегом в українській родині. Вважалось, що мотанка є втілення добра й лагідності, в ній закладений родовий, етнічний фактор любові і сподівань, віри в захист від злих сил.
Свято вдалося на славу, всі були задоволені, оскільки отримали безліч позитивних емоцій.











Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 50 | Додав: lena | Теги: масляна | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.