Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Травень » 3 » Рецепт Великодньої пасхи від жительки с.Канівщина
Рецепт Великодньої пасхи від жительки с.Канівщина
12:06
СТРИГУН ГАННИ МИХАЙЛІВНИ.
Рецепт розрахований на 1 кг борошна. З такої кількості складників виходить приблизно 3 паски середнього розміру.
Інгредієнти:
• 1 кг борошна,
• 400 г молока,
• 10 жовтків,
• 100 г дріжджів,
• 200 г масла,
• 300 г цукру,
• 100 г родзинок (за бажанням),
• 0,5 ч. ложки солі.
Спочатку треба замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє. Потім додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки.
Замісити до однорідності і наприкінці влити розтоплене, але охолоджене масло. Топити його найкраще на водяній бані. Місити приблизно 10-15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє.
Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись вдвоє.
Перед випіканням верх паски прикрашається косичками та джгутиками виготовлених з прісного тіста, і змащується сирим жовтком.


Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 22 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.