Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Травень » 3 » Продовжуємо онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
Продовжуємо онлайн-проєкт «Бережемо та популяризуємо народні традиції»
12:24
Сільські клубні заклади Сухополов’янської громади прийняли участь в онлайн проєкті до Великодніх свят "Збережемо традиції предків: випікання паски та орнамент писанки Чернігівщини"
Рецепт паски від жительки села Рудівка, Сапач Ніни Іванівни, переданий у спадок від її бабусі Вернигор Параски Кирилівни, 1906 року народження.
Для тіста потрібно:
1 літр молока
100 грам дріжджів
10 яєць
2 стакана цукру
300 грам сметани
100 грам масла
2 пачки ванільного цукру
100 грам горілки
3,5 кг. борошна
100 грам родзинок
3 столові ложки олії
Спосіб приготування:
В 1 літрі теплого кип’яченого молока розбавляємо 100 грам дріжджів з 2 ст. ложками цукру і борошном, як на млинці і ставимо в тепле місце на 1 годину. Збиваємо 5 яєць, а далі відділяємо 5 жовтків і розтираємо з 2 стаканами цукру, добавляємо 100 грам теплого вершкового масла і 300 грам теплої сметани, дрібку солі, 2 пачки ванільного цукру, 100 грам горілки змішуємо з опарою і замішуємо тісто, добавляючи борошно і родзинки, руки змащуємо олією і замішуємо тісто, ставимо на 1,5 години в тепле місце.
Потім формуємо паски і випікаємо в розігрітій духовці одну годину при температурі 160 градусів.
Для прикраси пасок використовують те саме тісто, що на паски, роблячи всіляки шишки, колоски, квіти притаманній нашій місцевості.




Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 21 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість

Логін:
Пароль:

Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.