Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Травень » 30 » Семінар-практикум з вишивки під назвою «Вишивана краса України, неповторний Чернігівський край»
Семінар-практикум з вишивки під назвою «Вишивана краса України, неповторний Чернігівський край»
13:10
22 травня обласний центр народної творчості організував семінар-практикум з вишивки під назвою «Вишивана краса України, неповторний Чернігівський край». Захід відбувся у виставковій залі центру і зібрав представників територіальних громад Чернігівщини.
Семінар відкрила директорка центру Надія Заваліна, яка у вітальному слові розповіла про традиції вишивки. Старший науковий співробітник сектору фондів Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана, Світлана Курач, виступила з докладом на тему «Охорона, умови зберігання та догляд старовинних вишиванок».
Після доповіді учасники вирушили до села Москалі Михайло-Коцюбинської ОТГ, де ознайомилися з унікальною колекцією українських старожитностей, зокрема з регіональними особливостями вишивки Чернігівщини, на базі музею старожитностей етнографа і краєзнавця Юрія Дахна. Під час подорожі громадська діячка Марія Шевченко, носій елементу нематеріальної культурної спадщини «Березинські пряники», розповіла про роль громадських організацій у збереженні та популяризації народних традицій. Вона також пригостила учасників семінару власноруч випеченими традиційними пряниками.
Юрій Дахно тепло зустрів гостей і провів для них цікаву екскурсію. Господарка садиби Галина Дахно приготувала смачний обід для учасників семінару, а потім всі разом співали українські пісні, що додало заходу незабутнього колориту.
На завершення Марія Шевченко подарувала Юрію Дахну власноруч випечений великий традиційний березнянський пряник, що стало символічним завершенням цього надзвичайно пізнавального та теплого заходу.














Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 44 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.