Чернігівський обласний центр народної творчості



Головна » 2024 » Червень » 5 » «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» з нами – Ічнянська громада
«І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» з нами – Ічнянська громада
11:11
У літературно-пісенному онлайн-проєкті «І творчість може стати зброєю. Пісні та вірші, народжені війною» з нами – Ічнянська громада.
Творчість має місце і на війні! Підтвердженням цьому стало знайомство директора Центру культури і дозвілля Ігоря Васильченка з парамедиком 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Русланом Галічем, уродженцем села Іржавець Ічнянської ОТГ Прилуцького району. В умовах надважкого морального знесилення хлопці намагаються підняти свій бойовий дух, складаючи вірші. Іноді вони не мають рими, але повний зміст відчуттів та прагнень авторів цих рядків передається на папері. Один телефонний дзвінок вирішив долю вже не однієї авторської пісні, народженої в умовах війни. Одна з перших пісень – «Військовим лікарям» (автори слів – Руслан Галіч та Ігор Васильченко, написання музики, аранжування й виконання – Ігор Васильченко). Ця пісня з’явилася на світ у вересні 2023 року. Хлопці-парамедики були в захваті від результату спільних зусиль. І щоразу, виїжджаючи на завдання, обов’язково вмикали її для піднесення морального духу.
Друга пісня – «Крилатий десант» – народилася у грудні 2023 року. Автори слів – Руслан Галіч та Ігор Васильченко, написання музики, аранжування й виконання – Ігор Васильченко.
Для бійців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ці пісні – наче ковток свіжого повітря, хлопці надихаються ними, а інколи навіть зцілюються, слухаючи ці пісні.
Зі слів Руслана Галіча: «Дуже круто! Дякуємо за пісню! Всім екіпажем у десятий раз переслуховуємо!».
Ці слова зцілюють і нас, адже така підтримка для наших воїнів надважлива!
У цей надважкий час для країни та військових, які боронять рідну землю від ворога, хочеться подякувати й низько вклонитися кожному Захисникові за вірність і відвагу! Хай береже вас Бог, наші рідні воїни!
Послухаймо і ми пісні з Ічнянщини, народжені війною! https://youtu.be/bJiiF3tmfPQ?si=fKIafEjBbtBxC-uV



Категорія: Регіональні заходи | Переглядів: 37 | Додав: lena | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar

Переклад

Інформація

Календар

«  Червень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Форма входу

Вітаю Вас Гість


Фестивалі

фестиваль "Поліське Коло"
фестиваль "Київська Русь"
фестиваль "Київська Русь"

Статистика

О.Майшев © 2024 | Чернігівський обласний центр народної творчості.